Najave i obaveštenja

09.12.2019. - 12:14

Najava za medije za 10.12.2019. Predsednik Vučić u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Republici Grčkoj

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u zvaničnoj poseti Republici Grčkoj 10. i 11. decembra 2019. godine.
 
Prvog dana posete predsednik Vučić sastaće se sa predsednikom Republike Grčke Prokopisom Pavlopulosom, kojom prilikom će biti održan i plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Republike Grčke. Istoga dana, gradonačelnik Atine Kostas Bakojani uručiće predsedniku Vučiću Zlatnu medalju za zasluge grada Atine, nakon čega će predsednik Vučić imati sastanak sa brojnim istaknutim grčkim privrednicima.
 
Drugog dana posete, predsednik Vučić sastaće se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim će kopredsedavati trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke. Tom prilikom, predsednik Vučić i premijer Micotakis potpisaće Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva Srbije i Grčke. Nakon toga, biće potpisani i sporazumi značajni za saradnju dveju zemalja.
 
Tokom boravka u Atini planiran je i susret predsednika Vučića sa predsednikom Koalicije radikalne levice (SIRIZA) Aleksisom Ciprasom, kao i sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom II.
 
Beograd,
9. decembar 2019. godine 

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.