Најаве и обавештења

09.12.2019. - 12:14

Најава за медије за 10.12.2019. Председник Вучић у дводневној званичној посети Републици Грчкој

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у званичној посети Републици Грчкој 10. и 11. децембра 2019. године.
 
Првог дана посете председник Вучић састаће се са председником Републике Грчке Прокописом Павлопулосом, којом приликом ће бити одржан и пленарни састанак делегација Републике Србије и Републике Грчке. Истога дана, градоначелник Атине Костас Бакојани уручиће председнику Вучићу Златну медаљу за заслуге града Атине, након чега ће председник Вучић имати састанак са бројним истакнутим грчким привредницима.
 
Другог дана посете, председник Вучић састаће се са председником Владе Републике Грчке Кирјакосом Мицотакисом, са којим ће копредседавати трећој седници Високог савета за сарадњу Србије и Грчке. Том приликом, председник Вучић и премијер Мицотакис потписаће Заједничку декларацију о успостављању стратешког партнерства Србије и Грчке. Након тога, биће потписани и споразуми значајни за сарадњу двеју земаља.
 
Током боравка у Атини планиран је и сусрет председника Вучића са председником Коалиције радикалне левице (СИРИЗА) Алексисом Ципрасом, као и са архиепископом атинским и све Грчке Јеронимом II.
 
Београд,
9. децембар 2019. године 

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.