Najave i obaveštenja

23.01.2018. - 11:00

Najava za medije za 24-26.01.2018.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 24. do 26. januara 2018. godine u Davosu, gde će učestovati na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Tom prilikom, predsednik Vučić prisustvovaće skupovima na kojima će se obratiti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić obratiće se skupu na temu „Evropa u svetu“ iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana. Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu „Novi lideri za Evropu“.

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.

Beograd,
23. januar 2018. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).