Најаве и обавештења

23.01.2018. - 11:00

Најава за медије за 24-26.01.2018.

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће од 24. до 26. јануара 2018. године у Давосу, где ће учестовати на 48. годишњем састанку Светског економског форума.

Том приликом, председник Вучић присуствоваће скуповима на којима ће се обратити немачка канцеларка Ангела Меркел, председник Француске Емануел Макрон, председник Европске комисије Жан Клод Јункер, као и председник САД Доналд Трамп.

На форуму светских економских лидера, председник Вучић обратиће се скупу на тему „Европа у свету“ из угла региона Западног Балкана и са лидерима региона учествовати на сесији о убрзаном процесу дугорочног развоја Западног Балкана. Српски председник присустоваће и дискусији на тему „Нови лидери за Европу“.

Током тродневног боравка у Давосу, председник Вучић имаће одвојене сусрете са Европским комесаром за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханесом Ханом, председником Пољске Анджејем Дудом, а предвиђени су и сусрети са другим званичницима и привредницима, међу којима је и извршни директор компаније Аристон Термо Паоло Мерлони.

Београд,
23. јануар 2018. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).