Najave i obaveštenja

02.09.2015. - 15:43

Obaveštenje za medije 02.09.2015.

Beograd, 2. septembar 2015. godine – U nastavku posete Narodnoj Republici Kini, predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je danas intervjue za najtiražniji kineski list Ženmin Žibao i za kinesku televizijsku stanicu CCTV. Predsednik Nikolić je u intervjuu za taj najuticajniji kineski list posebno naglasio da saradnja Srbije i Kine ima ogroman potencijal i da je to prilika koju ne smemo propustiti.

Poseta predsednika Nikolića Kini izazvala je i prethodnih dana ogromno interesovanje u kineskim medijima. Ženmin Žibao je tako na naslovnoj strani doneo opsežan izveštaj o susretu predsednika Srbije i Kine i naveo da Kina izuzetno ceni strateško partnerstvo koje su uspostavili predsednici Nikolić i Đinping.

U izjavi za agenciju Singhua, predsednik Nikolić je rekao da Srbija može da bude oslonac Kine u Evropi i neka vrsta proizvodnog pogona koji bi snabdevao Evropu robom, a našim građanima omogućio nova radna mesta.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).