Најаве и обавештења

02.09.2015. - 15:43

Обавештење за медије 02.09.2015.

Београд, 2. септембар 2015. године – У наставку посете Народној Републици Кини, председник Србије Томислав Николић дао је данас интервјуе за најтиражнији кинески лист Женмин Жибао и за кинеску телевизијску станицу ЦЦТВ. Председник Николић је у интервјуу за тај најутицајнији кинески лист посебно нагласио да сарадња Србије и Кине има огроман потенцијал и да је то прилика коју не смемо пропустити.

Посета председника Николића Кини изазвала је и претходних дана огромно интересовање у кинеским медијима. Женмин Жибао је тако на насловној страни донео опсежан извештај о сусрету председника Србије и Кине и навео да Кина изузетно цени стратешко партнерство које су успоставили председници Николић и Ђинпинг.

У изјави за агенцију Сингхуа, председник Николић је рекао да Србија може да буде ослонац Кине у Европи и нека врста производног погона који би снабдевао Европу робом, а нашим грађанима омогућио нова радна места.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).