Aranđelovačka rukometna evropska bajka

Najbolje iz Srbije

22.02.2022. - 09:30

Aranđelovačka rukometna evropska bajka

Kada u jednoj rečenici spomenemo sport i Aranđelovac, većina poznavalaca odmah pomisli na rukomet. U gradu pod Bukuljom stasavali su najveći evropski asovi, koji su kasnije tokom svojih karijera dolazili na najviša postolja brojnih evropskih i svetskih takmičenja

Mnogi rukometaši i rukometašice rođeni su baš u Aranđelovcu a neki su dolazili sa strane i ovaj grad im je bio odskočna daska za potonje fantastične rezultate. Ipak, najveći rukometni simbol grada je ženski rukometni klub. Nekad se zvao „Knjaz Miloš“, a danas nosi ime „Bekament Bukovička banja“ i već nekoliko decenija uspešno nastupa u domaćem prvenstvu. Nekoliko sezona unazad ekipa je u samom vrhu srpskog rukometa, a ove sezone se posle par godina pauze vratila na evropsku scenu. I to u velikom stilu.
 
Aranđelovačka rukometna evropska bajka

Privatna arhiva

Ekipa Bekament Bukovičke banje zabeležila je pobedu u okviru drugog kruga Evropa Kupa. Naše devojke savladale su u drugom meču ekipu Valur Island rezultatom 24:30, poluvreme 14:16, i posle pobede u prvom meču, takođe odigranom u Aranđelovcu, prošle u narednu rundu takmičenja.
 
Aranđelovačka rukometna evropska bajka

Privatna arhiva

Pred više nego solidno ispunjenim tribinama, u sjajnoj atmosferi, nošene podrškom navijača naše rukometašice su vodile gotovo svih 60 minuta meča i rutinski stigle do prolaza dalje.
 
Aranđelovačka rukometna evropska bajka

Privatna arhiva

Međutim, nije tako izgledalo nakon poluvremena prvog meča kada smo gubili sa pet golova razlike i kada se činilo da ćemo ispasti od motivisane ekipe sa Islanda. Delovale su naše devojke uplašeno i neorganizovano, dok su gošće bile u naletu…
 
Ali kako to obično biva u životu kad postoji motiv, desio se istorijski preokret i domaće rukometašice izvukle su iz sebe inat, želju i volju za pobedom. Zaigrale čvrsto, odlučno, motivisano. Zaigrale u ritmu publike, pred više od hiljadu žena, dece i muškaraca koji su ih složno bodrili.
 
Aranđelovačka rukometna evropska bajka

Privatna arhiva

Na kraju, izvojevale su bitnu pobedu u poslednjim sekundama meča i od rivala koji je primao udarce na konopcima ringa, došle do oreola pobednika. Revanš je bio rutina za zahuktalu mašinu trenera Saše Boškovića, iskusnog i trofejnog stručnjaka, a zasluženo slavlje moglo je da počne.
 
Ljubazne gošće su bile veoma iznenađene i sam trener gostujuće ekipe priznao je da je očekivao lagan prolaz svojih izabranica. Na osnovu snimaka igre naše ekipe, kazao je, verovao je da će meč biti rešen u njihovu korist i zato su devojke sa Islanda i pristale da oba meča igraju kod nas. Na kraju, ispraćene su aplauzima a u svoju državu nose lepe uspomene na gostoprimstvu i boravku u Srbiji.
 
Aranđelovačka rukometna evropska bajka

Privatna arhiva

Bravo devojke, bravo stručni štab, bravo publiko na fer i sportskom navijanju!
 
Hvala Rukometnom savezu Srbije koji je prepoznao značaj ženskog rukometa i finansirao troškove evropskih takmičenja srpskih ekipa. Hvala i Opštini Aranđelovac koja izdvaja ogromna sredstva za rad sportskih klubova u našem gradu.
 
Aranđelovačka rukometna evropska bajka

Privatna arhiva

U narednoj rundi takmičenja ekipa ŽRK "Bekament Bukovička banja" igra protiv italijanske ekipe "Jomi Salerno".
 
Nadamo se najboljem.
 
Idemo dalje!
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).