Аранђеловачка рукометна европска бајка

Најбоље из Србије

22.02.2022. - 09:30

Аранђеловачка рукометна европска бајка

Када у једној реченици споменемо спорт и Аранђеловац, већина познавалаца одмах помисли на рукомет. У граду под Букуљом стасавали су највећи европски асови, који су касније током својих каријера долазили на највиша постоља бројних европских и светских такмичења

Многи рукометаши и рукометашице рођени су баш у Аранђеловцу а неки су долазили са стране и овај град им је био одскочна даска за потоње фантастичне резултате. Ипак, највећи рукометни симбол града је женски рукометни клуб. Некад се звао „Књаз Милош“, а данас носи име „Бекамент Буковичка бања“ и већ неколико деценија успешно наступа у домаћем првенству. Неколико сезона уназад екипа је у самом врху српског рукомета, а ове сезоне се после пар година паузе вратила на европску сцену. И то у великом стилу.
 
Аранђеловачка рукометна европска бајка

Приватна архива

Екипа Бекамент Буковичке бање забележила је победу у оквиру другог круга Европа Купа. Наше девојке савладале су у другом мечу екипу Валур Исланд резултатом 24:30, полувреме 14:16, и после победе у првом мечу, такође одиграном у Аранђеловцу, прошле у наредну рунду такмичења.
 
Аранђеловачка рукометна европска бајка

Приватна архива

Пред више него солидно испуњеним трибинама, у сјајној атмосфери, ношене подршком навијача наше рукометашице су водиле готово свих 60 минута меча и рутински стигле до пролаза даље.
 
Аранђеловачка рукометна европска бајка

Приватна архива

Међутим, није тако изгледало након полувремена првог меча када смо губили са пет голова разлике и када се чинило да ћемо испасти од мотивисане екипе са Исланда. Деловале су наше девојке уплашено и неорганизовано, док су гошће биле у налету…
 
Али како то обично бива у животу кад постоји мотив, десио се историјски преокрет и домаће рукометашице извукле су из себе инат, жељу и вољу за победом. Заиграле чврсто, одлучно, мотивисано. Заиграле у ритму публике, пред више од хиљаду жена, деце и мушкараца који су их сложно бодрили.
 
Аранђеловачка рукометна европска бајка

Приватна архива

На крају, извојевале су битну победу у последњим секундама меча и од ривала који је примао ударце на конопцима ринга, дошле до ореола победника. Реванш је био рутина за захукталу машину тренера Саше Бошковића, искусног и трофејног стручњака, а заслужено славље могло је да почне.
 
Љубазне гошће су биле веома изненађене и сам тренер гостујуће екипе признао је да је очекивао лаган пролаз својих изабраница. На основу снимака игре наше екипе, казао је, веровао је да ће меч бити решен у њихову корист и зато су девојке са Исланда и пристале да оба меча играју код нас. На крају, испраћене су аплаузима а у своју државу носе лепе успомене на гостопримству и боравку у Србији.
 
Аранђеловачка рукометна европска бајка

Приватна архива

Браво девојке, браво стручни штаб, браво публико на фер и спортском навијању!
 
Хвала Рукометном савезу Србије који је препознао значај женског рукомета и финансирао трошкове европских такмичења српских екипа. Хвала и Општини Аранђеловац која издваја огромна средства за рад спортских клубова у нашем граду.
 
Аранђеловачка рукометна европска бајка

Приватна архива

У наредној рунди такмичења екипа ЖРК "Бекамент Буковичка бања" игра против италијанске екипе "Јоми Салерно".
 
Надамо се најбољем.
 
Идемо даље!
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).