Dvanaest medalja za Karate klub Milanovac

Najbolje iz Srbije

27.01.2022. - 09:30

Dvanaest medalja za Karate klub Milanovac

U organizaciji Karate saveza uže Srbije nedavno je u Čačku održan Kup uže Srbije za poletarce, pionire i mlade nade, na kojem je KK „Milanovac“ ostvario veliki uspeh

Ovim takmičenjem, koje je ujedno bilo kvalifikacionog karaktera za Kup Srbije, počela je nova takmičarska sezona u karateu. Karate klub „Milanovac” nastupio je sa svojih 10 takmičara u 12 takmičarskih kategorija u katama i borbama.
 
Karatisti „Milanovca” su i ovoga puta zablistali i ostvarili sjajan rezultat, osvojivši ukupno dvanaest medalja i to šest zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane.
 
Dvanaest medalja za Karate klub Milanovac

Privatna arhiva

Do zlatnih medalja u katama su došli Ružica Petrović (poletarke 2012. godište, apsolutna kategorija), Ana Zarić (pionirke 2011. godište, D klasa), Petar Petrović (pioniri 2011. godište, apsolutna kategorija) i kata tim poletaraca u sastavu Lazar Lazarević, Ognjen Vesović i Vuk Vasović, dok su zlatna odličja u borbama osvojili Petar Petrović (pioniri 2011. godište, - 30 kg) i Bogdan Strugarević (muške nade 2009. godište, - 47 kg).
 
Srebrna odličja osvojili su Vuk Vasović (poletarci 2012. godište, E klasa) i Sunčica Milinković (pionirke 2011. godište, D klasa), u katama.
 
Dvanaest medalja za Karate klub Milanovac

Privatna arhiva

Bronzane medalje pripale su Lazaru Lazareviću (poletarci 2012.godište, E klasa), Ognjenu Vesoviću (poletarci 2012. godište, E klasa) i Andriji Tešiću (muške nade 2008. godište, D klasa), u katama, kao i Milošu Dabižljeviću (pioniri 2010. godište, - 45 kg), u borbama.
 
Posle letnje takmičarske pauze i dobre pripreme, mladi karatisti „Milanovca” su pokazali zavidnu formu u kojoj se nalaze i napravili dobar uvod za dalje izazove koji su pred njima. Zbog aktuelne epidemiološke situacije i problema koje ona uzrokuje, zdravstveni bilten je bio takav da nekoliko veoma kvalitetnih takmičara, standardnih osvajača medalja, nisu bili u mogućnosti da nastupe na ovom takmičenju.
 
Dvanaest medalja za Karate klub Milanovac

Privatna arhiva

Ovim rezultatom ostvaren je plasman na Kup Srbije u svih 12 kategorija.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).