Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Najbolje iz Srbije

02.12.2021. - 09:30

Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Aranđelovac je po četvrti put zaredom dobio poverenje Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta da bude jedan od gradova – opština koji će organizovati i promovisati istinske vrednosti u okviru Evropske nedelje sporta koja je održana krajem septembra

Karate, stoni tenis, tenis, bodibilding, auto-moto sport, planinarenje, streljaštvo i rukomet bili su predstavljeni tokom sedam dana trajanja nedelje posvećene sportu.
 
Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Privatna arhiva

Suštinska važnost čitave manifestacije jeste da ljudi uvide i shvate koliko je bitno bavljenje bilo kojim oblikom rekreacije; koliko to pozitivno utiče na svest i razmišljanje; koliko oslobađa stresa i usmerava ka boljem i zdravijem životu.
 
Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Privatna arhiva

Predstavljene su potpuno različite vrste sportova, totalno drugačijeg načina pripreme za bavljenjem tim disciplinama. Videli smo decu najmlađeg uzrasta, a takođe i ljude starije životne dobi. Upravo u tome je i lepota i zajednička nota da su drugarstvo, sajedinjenje u sportskim aktivnostima i obaveza telesnih iskušenja koju sami sebi postavljaju, jedinstveni i univerzalni za sve.
 
Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Privatna arhiva

Nebitno koliko je ko talentovan i kome se šta sviđa u ogromnoj, šarenolikoj ponudi porodice zvane sport – suštinski je bitno samo sjedinjenje tela i duha u pokretu i emociji, metaforički preneseno na teren koji pripada toj i takvoj disciplini.
 
Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Privatna arhiva

Veliki je broj dece, ljudi, žena, trenera, profesionalaca i rekreativaca, onih koji su u sportu čitav život i onih koji su tek na početku. Sve to nam daje nadu da smo na pravom putu koji je naravno poprilično dug ukoliko želimo da, pre svega budućim generacijama stvorimo bolje uslove za rad, ne zato što ćemo insistirati na rezultatima, već će nam biti zadovoljstvo ukoliko bar za malo popravimo stanje svesti okruženja koliko je sport bitan, kako onaj profesionali, tako i onaj rekreativni, za odrastanje zdrave nacije i zdravog društva koje će u svakom smislu graditi snažan grad – opštinu i državu u kojoj živimo.
 
Evropsku nedelju sporta, organizovali smo „u grču“, u smislu epidemiološke situacije, želje da sve bude po propisima i merama zaštite od virusa, u trenutku početka školske godine i takmičarskih sezona u mnogim klubovima.
 
Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Privatna arhiva

Ideja je ove godine bila da u tim okolnostima ne prekidamo tradiciju i da predstavimo neke „nove“ sportiste i sportove, te da prvenstveno naše sugrađane ali i širu javnost, putem medija i društvenih mreža upoznamo sa njihovim radom i sa postojanjem raznovrsnosti sportskih disciplina u gradu pod Bukuljom.
 
Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Privatna arhiva

Želja nam je bila da se kroz promociju raznovrsnosti klubova i sportova, učesnici i ovogodišnje akcije dobiju neke nove članove, da im se pridruže neki novi „klinci i klinceze“, da se javnost upozna sa njihovim radom i da u budućnosti imamo sve više devojčica i dečaka, ali i odraslih, svih generacija i godišta koji će biti uključeni u sport.
 
Evropska nedelja sporta u Aranđelovcu

Privatna arhiva

Koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima Evropske nedelje sporta na uloženom trudu, energiji i volji da organizuju promocije i na najbolji mogući način predstave svoj klub i sport.
Nadamo se da smo u tome i uspeli!
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).