Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Најбоље из Србије

02.12.2021. - 09:30

Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Аранђеловац је по четврти пут заредом добио поверење Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта да буде један од градова – општина који ће организовати и промовисати истинске вредности у оквиру Европске недеље спорта која је одржана крајем септембра

Карате, стони тенис, тенис, бодибилдинг, ауто-мото спорт, планинарење, стрељаштво и рукомет били су представљени током седам дана трајања недеље посвећене спорту.
 
Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Приватна архива

Суштинска важност читаве манифестације јесте да људи увиде и схвате колико је битно бављење било којим обликом рекреације; колико то позитивно утиче на свест и размишљање; колико ослобађа стреса и усмерава ка бољем и здравијем животу.
 
Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Приватна архива

Представљене су потпуно различите врсте спортова, тотално другачијег начина припреме за бављењем тим дисциплинама. Видели смо децу најмлађег узраста, а такође и људе старије животне доби. Управо у томе је и лепота и заједничка нота да су другарство, саједињење у спортским активностима и обавеза телесних искушења коју сами себи постављају, јединствени и универзални за све.
 
Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Приватна архива

Небитно колико је ко талентован и коме се шта свиђа у огромној, шареноликој понуди породице зване спорт – суштински је битно само сједињење тела и духа у покрету и емоцији, метафорички пренесено на терен који припада тој и таквој дисциплини.
 
Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Приватна архива

Велики је број деце, људи, жена, тренера, професионалаца и рекреативаца, оних који су у спорту читав живот и оних који су тек на почетку. Све то нам даје наду да смо на правом путу који је наравно поприлично дуг уколико желимо да, пре свега будућим генерацијама створимо боље услове за рад, не зато што ћемо инсистирати на резултатима, већ ће нам бити задовољство уколико бар за мало поправимо стање свести окружења колико је спорт битан, како онај професионали, тако и онај рекреативни, за одрастање здраве нације и здравог друштва које ће у сваком смислу градити снажан град – општину и државу у којој живимо.
 
Европску недељу спорта, организовали смо „у грчу“, у смислу епидемиолошке ситуације, жеље да све буде по прописима и мерама заштите од вируса, у тренутку почетка школске године и такмичарских сезона у многим клубовима.
 
Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Приватна архива

Идеја је ове године била да у тим околностима не прекидамо традицију и да представимо неке „нове“ спортисте и спортове, те да првенствено наше суграђане али и ширу јавност, путем медија и друштвених мрежа упознамо са њиховим радом и са постојањем разноврсности спортских дисциплина у граду под Букуљом.
 
Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Приватна архива

Жеља нам је била да се кроз промоцију разноврсности клубова и спортова, учесници и овогодишње акције добију неке нове чланове, да им се придруже неки нови „клинци и клинцезе“, да се јавност упозна са њиховим радом и да у будућности имамо све више девојчица и дечака, али и одраслих, свих генерација и годишта који ће бити укључени у спорт.
 
Европска недеља спорта у Аранђеловцу

Приватна архива

Користимо прилику да се захвалимо свим учесницима Европске недеље спорта на уложеном труду, енергији и вољи да организују промоције и на најбољи могући начин представе свој клуб и спорт.
Надамо се да смо у томе и успели!
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).