Hrabrošću i radom do rezultata i sreće

Najbolje iz Srbije

27.07.2022. - 09:30

Hrabrošću i radom do rezultata i sreće

Mladi Leskovčanin Ivan Cvetković svoju karijeru gradi u kreiranju koristi za sve i uživanju u tom procesu, jer, kako kaže, ako se fokusiraš na to - uspeh je zagarantovan

Ivan Cvetković je rođen je Leskovcu 1994. godine. Osnovnu školu „Petar Tasić“ i srednju ekonomsku školu „Đuka Dinić“ završio je u svom rodnom gradu, kao nosilac „Vukove diplome“ i diplome „Đak generacije“. Tokom svog osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, učestvovao je i dobijao nagrade na brojnim takmičenjima iz istorije, engleskog jezika, osnova ekonomije i poslovne ekonomije. Pored toga, aktivno se bavio plivanjem u okviru plivačkog kluba „Leskovac“.
 
Nakon završene srednje škole upisuje Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu, u oktobru 2013. godine, i njega završava za nešto manje od četiri godine, sa prosečnom ocenom 10.00. Tokom studija aktivno radi na poboljšanju studentskog standarda, bori se za interes studenata kroz angažman u Studentskoj Asocijaciji Nova. Bio je i predsednik Studentskog Parlamenta Ekonomskog Fakulteta u Nišu. S tim u vezi, organizator je brojnih projekata u oblasti neformalnog obrazovanja (konferencija, foruma, okruglih stolova) i humanitarnih akcija. Na osnovu odličnog uspeha i društvenog angažmana, dobitnik je mnogih domaćih priznanja i nagrada, uključujući: priznanje za najboljeg studenta generacije na nivou Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Nišu, stipendija za izuzetno nadarene studente koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, stipendija zadužbine Studenica, nagrada Fonda za mlade talente grada Leskovca, Oktobarska nagrada Grada Leskovca itd.
 
Hrabrošću i radom do rezultata i sreće

Privatna arhiva

Pored toga, tokom osnovnih akademskih studija, dobija priliku da bude učesnik studijskog boravka na Lajbnic Univerzitetu u Hanoveru kao stipendista Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD). Zatim, učesnik je studijskog boravka na Univerzitetu u Pasau-u kao stipendista Bavarskog akademskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu (BAYHOST). Međunarodno iskustvo zaokružuje studentskom razmenom na Tehnološkom državnom univerzitetu „V.G. Šuhov“ u Belgorodu u Rusiji.
 
Na osnovu uspeha na osnovnim akademskim studijama, biva nominovan za tri prestižne stipendije: stipendiju banke Erstešparkase i Univerziteta u Gracu; stipendiju BAYHOST za master studije u Bavarskoj; i stipendiju DAAD za master studije u Nemačkoj.
 
Prihvata stipendiju DAAD-a i upisuje master studije iz oblasti ekonomije oktobra 2017. godine na Univerzitetu u Konstancu. Iste završava avgusta 2019. odbranivši master rad iz Međunarodne finansijske makroekonomije na temu „Choice and the International Diversification Puzzle: A DSGE Analysis”, kao jedan od najboljih studenata generacije. Seli se u Frankfurt i svoju profesionalnu karijeru u Nemačkoj započinje decembra 2019. godine, kao konsultant u oblasti finansija, bankarstva i tržišta kapitala. Neki od klijenata na čijim je projektima radio su: Nemačka berza u Frankfurtu, nemačka Komercbanka, kao i Dojče banka.
 
Hrabrošću i radom do rezultata i sreće

Privatna arhiva

Tečno govori engleski i nemački, a trenutno uči francuski jezik. Poseduje međunarodno priznate sertifikate sa treninga iz projektnog menadžmenta.
 
Uprkos uspešnoj profesionalnoj karijeri u Nemačkoj, iz ljubavi prema svojoj zemlji i ljudima koji u njoj žive, planira da se u bliskoj budućnosti vrati u Srbiju i da znanje i veštine koje je stekao primeni u svojoj rodnoj zemlji. Kao pobornik koncepta cirkularnih migracija, ohrabruje studente, mlade ljude da svojim radom i zalaganjem ostvare međunarodno profesionalno iskustvo u svojoj branši, a da se zatim vrate u svoju zemlju i daju doprinos njenom razvoju i upravljanju.
 
„Hrabrošću i radom do rezultata i sreće“ – njegov je životni moto.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).