Храброшћу и радом до резултата и среће

Најбоље из Србије

27.07.2022. - 09:30

Храброшћу и радом до резултата и среће

Млади Лесковчанин Иван Цветковић своју каријеру гради у креирању користи за све и уживању у том процесу, јер, како каже, ако се фокусираш на то - успех је загарантован

Иван Цветковић је рођен је Лесковцу 1994. године. Основну школу „Петар Тасић“ и средњу економску школу „Ђука Динић“ завршио је у свом родном граду, као носилац „Вукове дипломе“ и дипломе „Ђак генерације“. Током свог основног и средњошколског образовања, учествовао је и добијао награде на бројним такмичењима из историје, енглеског језика, основа економије и пословне економије. Поред тога, активно се бавио пливањем у оквиру пливачког клуба „Лесковац“.
 
Након завршене средње школе уписује Економски факултет Универзитета у Нишу, у октобру 2013. године, и њега завршава за нешто мање од четири године, са просечном оценом 10.00. Током студија активно ради на побољшању студентског стандарда, бори се за интерес студената кроз ангажман у Студентској Асоцијацији Нова. Био је и председник Студентског Парламента Економског Факултета у Нишу. С тим у вези, организатор је бројних пројеката у области неформалног образовања (конференција, форума, округлих столова) и хуманитарних акција. На основу одличног успеха и друштвеног ангажмана, добитник је многих домаћих признања и награда, укључујући: признање за најбољег студента генерације на нивоу Економског факултета и Универзитета у Нишу, стипендија за изузетно надарене студенте коју додељује Министарство просвете, стипендија задужбине Студеница, награда Фонда за младе таленте града Лесковца, Октобарска награда Града Лесковца итд.
 
Храброшћу и радом до резултата и среће

Приватна архива

Поред тога, током основних академских студија, добија прилику да буде учесник студијског боравка на Лајбниц Универзитету у Хановеру као стипендиста Немачке службе за академску размену (DAAD). Затим, учесник је студијског боравка на Универзитету у Пасау-у као стипендиста Баварског академског центра за средњу, источну и југоисточну Европу (BAYHOST). Међународно искуство заокружује студентском разменом на Технолошком државном универзитету „В.Г. Шухов“ у Белгороду у Русији.
 
На основу успеха на основним академским студијама, бива номинован за три престижне стипендије: стипендију банке Ерстешпаркасе и Универзитета у Грацу; стипендију BAYHOST за мастер студије у Баварској; и стипендију DAAD за мастер студије у Немачкој.
 
Прихвата стипендију DAAD-а и уписује мастер студије из области eкономије октобра 2017. године на Универзитету у Констанцу. Исте завршава августа 2019. одбранивши мастер рад из Међународне финансијске макроекономије на тему „Choice and the International Diversification Puzzle: A DSGE Analysis”, као један од најбољих студената генерације. Сели се у Франкфурт и своју професионалну каријеру у Немачкој започиње децембра 2019. године, као консултант у области финансија, банкарства и тржишта капитала. Неки од клијената на чијим је пројектима радио су: Немачка берза у Франкфурту, немачка Комерцбанка, као и Дојче банка.
 
Храброшћу и радом до резултата и среће

Приватна архива

Течно говори енглески и немачки, а тренутно учи француски језик. Поседује међународно признате сертификате са тренинга из пројектног менаџмента.
 
Упркос успешној професионалној каријери у Немачкој, из љубави према својој земљи и људима који у њој живе, планира да се у блиској будућности врати у Србију и да знање и вештине које је стекао примени у својој родној земљи. Као поборник концепта циркуларних миграција, охрабрује студенте, младе људе да својим радом и залагањем остваре међународно професионално искуство у својој бранши, а да се затим врате у своју земљу и дају допринос њеном развоју и управљању.
 
„Храброшћу и радом до резултата и среће“ – његов је животни мото.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).