Izazov darovitosti

Najbolje iz Srbije

21.04.2021. - 09:32

Izazov darovitosti

„Volela bih da se vratim u požarevačku gimnaziju i hodam istim hodnicima kao nekad, ali sada kao profesor“, kaže Anđela Novaković iz Požarevca

Osamnaestogodišnja Anđela Novaković je završila društveno-jezički smer Požarevačke gimnazije u kojoj je bila veoma aktivna i učestvovala u mnogim manifestacijama i takmičenjima.
 
Izazov darovitosti

Privatna arhiva

Od ranog detinjstva bila je marljiva, radoznala i pokazivala interesovanje za strane jezike, glumu i muziku. U školi je dokazala upornost i odlučnost u ostvarivanju svojih želja, što se pokazalo na raznim takmičenjima. Predstavljala je Gimnaziju na 10. Ohridskom festivalu horova, na kom je osvojila treće mesto i na 8. Svetskom horskom festivalu u Solunu, grand pri publike. Takmičila se iz srpskog jezika i kulture izražavanja, a na državnoj Književnoj olimpijadi 2019. godine je osvojila treće mesto. Učestvovala je na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, HIPPO 2017. Sa dramskom sekcijom škole, kao glumica i deo hora na državnom takmičenju osvojila je drugo mesto u Kragujevcu, a na međunarodnoj sceni u Lebanu, pobedničko, prvo mesto.
 
Izazov darovitosti

Privatna arhiva

Za sebe kaže da je sanjar svestan realnosti, zna da je za sve u životu potreban rad i trud, zna koji su joj ciljevi i čemu stremi. „Kao omiljeni predmet u školi izdvajam srpski jezik i književnost i to je, pored ostalih ljubavi koje imam za pesmu, glumu i strane jezike – prevagnulo! Želim da postanem profesor srpskog jezika i književnosti i da jednog dana, učenike posmatram sa one „druge strane klupe“. Volela bih da se vratim u požarevačku gimnaziju i hodam istim hodnicima kao nekad, ali sada kao profesor. Sviram gitaru, rado čitam poeziju i samostalno učim francuski, ruski i japanski“, kaže naša sagovornica i dodaje da je u organizaciji Vlade Srbije, bila u prvoj grupi na kursu „Istorija srpske kulture“, kao i da je angažovana u obeležavanju Evropskog dana jezika, na manifestaciji „Latinski vikend“ i Šekspirovi dani, a da svoj doprinos daje za priredbe povodom Dana škole, školske slave i na humanitarnim koncertima.
 
Izazov darovitosti

Privatna arhiva

Anđela poznaje i surove aspekte života, ali je u duši veliko dete koje voli da se šali, smeje, druži i putuje. Obožava proleće, muziku, umetnost, a u srcu pažljivo čuva osobe koje voli.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).