Изазов даровитости

Најбоље из Србије

21.04.2021. - 09:32

Изазов даровитости

„Волела бих да се вратим у пожаревачку гимназију и ходам истим ходницима као некад, али сада као професор“, каже Анђела Новаковић из Пожаревца

Осамнаестогодишња Анђела Новаковић је завршила друштвено-језички смер Пожаревачке гимназије у којој је била веома активна и учествовала у многим манифестацијама и такмичењима.
 
Изазов даровитости

Приватна архива

Од раног детињства била је марљива, радознала и показивала интересовање за стране језике, глуму и музику. У школи је доказала упорност и одлучност у остваривању својих жеља, што се показало на разним такмичењима. Представљала је Гимназију на 10. Охридском фестивалу хорова, на ком је освојила треће место и на 8. Светском хорском фестивалу у Солуну, гранд при публике. Такмичила се из српског језика и културе изражавања, а на државној Књижевној олимпијади 2019. године је освојила треће место. Учествовала је на републичком такмичењу из енглеског језика, HIPPO 2017. Са драмском секцијом школе, као глумица и део хора на државном такмичењу освојила је друго место у Крагујевцу, а на међународној сцени у Лебану, победничко, прво место.
 
Изазов даровитости

Приватна архива

За себе каже да је сањар свестан реалности, зна да је за све у животу потребан рад и труд, зна који су јој циљеви и чему стреми. „Као омиљени предмет у школи издвајам српски језик и књижевност и то је, поред осталих љубави које имам за песму, глуму и стране језике – превагнуло! Желим да постанем професор српског језика и књижевности и да једног дана, ученике посматрам са оне „друге стране клупе“. Волела бих да се вратим у пожаревачку гимназију и ходам истим ходницима као некад, али сада као професор. Свирам гитару, радо читам поезију и самостално учим француски, руски и јапански“, каже наша саговорница и додаје да је у организацији Владе Србије, била у првој групи на курсу „Историја српске културе“, као и да је ангажована у обележавању Европског дана језика, на манифестацији „Латински викенд“ и Шекспирови дани, а да свој допринос даје за приредбе поводом Дана школе, школске славе и на хуманитарним концертима.
 
Изазов даровитости

Приватна архива

Анђела познаје и сурове аспекте живота, али је у души велико дете које воли да се шали, смеје, дружи и путује. Обожава пролеће, музику, уметност, а у срцу пажљиво чува особе које воли.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).