Ljubav i umetnost – idelan spoj

Najbolje iz Srbije

24.08.2021. - 09:30

Ljubav i umetnost – idealan spoj

Jovana i Edi iz Smedereva su dve srodne duše koje je povezala ljubav prema umetnosti

Danas je možda teško pronaći takav spoj, ali svakako nije i nemoguće. Ljubav se rodila na prvi pogled, a umetnost je učinila svoje. Jovana i Edi su dve srodne duše, koje je povezala ljubav prema umetnosti.
 
Edi je policajac, ali i umetnik i pisac. On je pisanjem iz hobija počeo da se bavi 2016. godine, kada je posle nekog vremena nastala i njegova prva knjiga, roman ,,Janjičar''. Janjičar je knjiga čija priča sadrži imaginaciju, ali i poznavanje načina na koji se nekada živelo.
 
Ljubav i umetnost – idelan spoj

Privatna arhiva

Zapravo, ova knjiga je deo trilogiju koja slavi slobodu i govori o životu Srba pod turskom okupacijom. Druga knjiga je priča ,,Ustanik'', koja se bavi Prvim srpskim ustankom i životom Karađorđa. Nakon ove knjige 2018. godine izlazi knjiga ,,Četnik'' - priča o osnivanju četničkog pokreta koja se završava Prvim Balkanskim ratom.
 
Ljubav i umetnost – idelan spoj

Privatna arhiva

Edi često ističe da inspiraciju za svoje knjige traži u istinama, da je pisanje ozbiljan zanatski posao i da nije ni sanjao da će mu inspiracija za pisanje knjiga biti upravo istorija. Pored toga, on je 2019. godine objavio i krimi triler ,,Doktor''. U pripremi je i peta knjiga ,,Umetnik'', koja predstavlja antiratnu, univerzalnu priču.
 
Ljubav i umetnost – idelan spoj

Privatna arhiva

S druge strane, Jovana je devojka koja je posvetila svoj život slikanju, ali scenska maska i šminka su pre svega njena oblast delovanja.
 
Ljubav i umetnost – idelan spoj

Privatna arhiva

Prvi značajniji zadatak koji je bio pred njom bila je šminka za učesnike u serijalu ,,Tvoje lice zvuči poznato''. Ona svoj umetnički poziv naziva ,,krvnički posao'', a njen asistent je i njen životni saputnik Edi, koji joj pored saveta daje i podršku u poslu. Ona uskoro otvara i svoj studio. Radila je šminku i za mnoge poznate filmove.
 
Ljubav i umetnost – idelan spoj

Privatna arhiva

Inače, Edi je često igrao kao statista u našim, ali i u stranim filmovima i serijama, a Jovana je bila njegov najbolji scenski asistent. Oni imaju i dve objavljene zbirke pripovedaka – „Golubica“ i „Leptir“, a treća zbirka pripovedaka je u pripremi. Pored toga, ovaj Smederevac svoju umetničku dušu ispoljava i kroz svoj bend ,,Patrijas''.
 
Ljubav i umetnost – idelan spoj

Privatna arhiva

Na osnovu ove priče, možemo zaključiti da prave ljubavi ipak postoje, a umetnost je nešto što može samo da ih ojača.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).