Љубав и уметност – иделан спој

Најбоље из Србије

24.08.2021. - 09:30

Љубав и уметност – идеaлан спој

Јована и Еди из Смедерева су две сродне душе које је повезала љубав према уметности

Данас је можда тешко пронаћи такав спој, али свакако није и немогуће. Љубав се родила на први поглед, а уметност је учинила своје. Јована и Еди су две сродне душе, које је повезала љубав према уметности.
 
Еди је полицајац, али и уметник и писац. Он је писањем из хобија почео да се бави 2016. године, када је после неког времена настала и његова прва књига, роман ,,Јањичар''. Јањичар је књига чија прича садржи имагинацију, али и познавање начина на који се некада живело.
 
Љубав и уметност – иделан спој

Приватна архива

Заправо, ова књига је део трилогију која слави слободу и говори о животу Срба под турском окупацијом. Друга књига је прича ,,Устаник'', која се бави Првим српским устанком и животом Карађорђа. Након ове књиге 2018. године излази књига ,,Четник'' - прича о оснивању четничког покрета која се завршава Првим Балканским ратом.
 
Љубав и уметност – иделан спој

Приватна архива

Еди често истиче да инспирацију за своје књиге тражи у истинама, да је писање озбиљан занатски посао и да није ни сањао да ће му инспирација за писање књига бити управо историја. Поред тога, он је 2019. године објавио и крими трилер ,,Доктор''. У припреми је и пета књига ,,Уметник'', која представља антиратну, универзалну причу.
 
Љубав и уметност – иделан спој

Приватна архива

С друге стране, Јована је девојка која је посветила свој живот сликању, али сценска маска и шминка су пре свега њена област деловања.
 
Љубав и уметност – иделан спој

Приватна архива

Први значајнији задатак који је био пред њом била је шминка за учеснике у серијалу ,,Твоје лице звучи познато''. Она свој уметнички позив назива ,,крвнички посао'', а њен асистент је и њен животни сапутник Еди, који јој поред савета даје и подршку у послу. Она ускоро отвара и свој студио. Радила је шминку и за многе познате филмове.
 
Љубав и уметност – иделан спој

Приватна архива

Иначе, Еди је често играо као статиста у нашим, али и у страним филмовима и серијама, а Јована је била његов најбољи сценски асистент. Они имају и две објављене збирке приповедака – „Голубица“ и „Лептир“, а трећа збирка приповедака је у припреми. Поред тога, овај Смедеревац своју уметничку душу испољава и кроз свој бенд ,,Патријас''.
 
Љубав и уметност – иделан спој

Приватна архива

На основу ове приче, можемо закључити да праве љубави ипак постоје, а уметност је нешто што може само да их ојача.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).