Majstor za takmičenja i budući naučnik

Najbolje iz Srbije

14.04.2021. - 09:30

Majstor za takmičenja i budući naučnik

Ognjen Janković iz Golupca učenik je osmog razreda, a od ostalih đaka izdvaja se po uspesima koje postiže na različitim takmičenjima

„Do 7. razreda išao sam u Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Golupcu. Zbog dobrih rezultata na takmičenjima iz fizike, školu sam nastavio da pohađam u Beogradu, u sklopu matematičke Gimnazije (mentorsko odelenje). Matematika je bila prvi predmet u školi koji sam zavoleo, ali sam u šestom razredu shvatio da je fizika ono što me najviše zainteresovalo i mislim da je to pravac kojim ću se u životu rukovoditi. Odlazio sam na mnoga takmičenja. Od drugog do petog razreda išao sam na takmičenja iz matematike. Zatim, u višim razredima, iz biologije (botanika), informatike, hemije i fizike gde osvajam prva mesta i državno odličje na srpskoj informatičkoj olimpijadi“, kaže Ognjen.
 
Majstor za takmičenja i budući naučnik

Privatna arhiva

Sada, u osmom razredu, planira da ide na sva takmičenja kao i do sada, ako situacija sa korona virusom to bude dozvolila.
 
„Osvojio sam nagrade na mnogim takmičenjima, ali želim da izdvojim one značajnije: u drugom razredu treće mesto na takmičenju iz matematike, u trećem, opštinsko takmičenje i maksimalan broj bodova. U četvrtom, drugo mesto na okružnom iz matematike. U petom razredu bio sam prvi na okružnom takmičenju iz matematike, a drugi na okružnom iz biologije. U šestom sam osvojio državno takmičenje iz matematike. Prvo mesto sam osvojio na državnom iz fizike, a drugo, na državnom iz informatike“, nabraja Ognjen.
 
Ognjen Janković izdvaja i nagradu srpske informatičke olimpijade, kao i prvo mesto u osmom razredu koje je osvojio na opštinskom iz hemije, treće na okružnom iz fizike, učešće na državnom iz matematike i drugu nagradu srpske informatičke olimpijade. I to je samo deo osvojenih nagrada.
 
Majstor za takmičenja i budući naučnik

Privatna arhiva

„Volim sve predmete u školi, ali mene posebno interesuje astronomija i astro-fizika, čime i želim da se bavim u budućnosti,“ naglašava Ognjen.
 
Pohvalnicu za postignute rezultate u školovanju Ognjen je dobio i od predsednika opštine Golubac dr.Nebojše Mijovića.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.