Мајстор за такмичења и будући научник

Најбоље из Србије

14.04.2021. - 09:30

Мајстор за такмичења и будући научник

Огњен Јанковић из Голупца ученик је осмог разреда, а од осталих ђака издваја се по успесима које постиже на различитим такмичењима

„До 7. разреда ишао сам у Основну школу „Бранко Радичевић“ у Голупцу. Због добрих резултата на такмичењима из физике, школу сам наставио да похађам у Београду, у склопу математичке Гимназије (менторско оделење). Математика је била први предмет у школи који сам заволео, али сам у шестом разреду схватио да је физика оно што ме највише заинтересовало и мислим да је то правац којим ћу се у животу руководити. Одлазио сам на многа такмичења. Од другог до петог разреда ишао сам на такмичења из математике. Затим, у вишим разредима, из биологије (ботаника), информатике, хемије и физике где освајам прва места и државно одличје на српској информатичкој олимпијади“, каже Огњен.
 
Мајстор за такмичења и будући научник

Приватна архива

Сада, у осмом разреду, планира да иде на сва такмичења као и до сада, ако ситуација са корона вирусом то буде дозволила.
 
„Освојио сам награде на многим такмичењима, али желим да издвојим оне значајније: у другом разреду треће место на такмичењу из математике, у трећем, општинско такмичење и максималан број бодова. У четвртом, друго место на окружном из математике. У петом разреду био сам први на окружном такмичењу из математике, а други на окружном из биологије. У шестом сам освојио државно такмичење из математике. Прво место сам освојио на државном из физике, а друго, на државном из информатике“, набраја Огњен.
 
Огњен Јанковић издваја и награду српске информатичке олимпијаде, као и прво место у осмом разреду које је освојио на општинском из хемије, треће на окружном из физике, учешће на државном из математике и другу награду српске информатичке олимпијаде. И то је само део освојених награда.
 
Мајстор за такмичења и будући научник

Приватна архива

„Волим све предмете у школи, али мене посебно интересује астрономија и астро-физика, чиме и желим да се бавим у будућности,“ наглашава Огњен.
 
Похвалницу за постигнуте резултате у школовању Огњен је добио и од председника општине Голубац др.Небојше Мијовића.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.