Milanovačka odbojkaška bajka

Najbolje iz Srbije

08.02.2022. - 09:30

Milanovačka odbojkaška bajka

Odbojkaški klub „Metalac Takovo“ ove godine beleži izuzetne rezultate i pozicionirao se kao favorit za osvajanje šampionata

Odbojkaški klub „Takovo“ je osnovan 12. januara 1976. godine na inicijativu grupe vrednih sportskih radnika, a uz podršku SOFK-e Gornji Milanovac, Odbojkaškog saveza Kraljevo i Odbojkaškog saveza Srbije. Prvi trening održan je u Sali Gimnazije „Takovski ustanak“, a prvu zvaničnu utakmicu odigrala je ženska ekipa sa „Partizanom“ iz Valjeva.
 
Prvu pobedu odbojkašice su zabeležile nad ekipom „Ledine“ rezultatom 3:0 u gostima, a muška ekipa u susretu sa ekipom „Ribnica II“ rezultatom 3:2. Prvi trener muške ekipe bio je Božo Vujović, a ženske Radoljub Dimitrijević. Prvi kapiteni ekipa su bili Milomir Janković i Mileva Žilović.
 
Milanovačka odbojkaška bajka

Privatna arhiva

U ovoj sezoni, OK „Metalac Takovo“ je u šest odigranih kola pobedio šest puta. Nakon izuzetnog izdanja i trijumfa u Novom Sadu, šesto kolo odbojkaške Prve lige Srbije donelo je možda i najveći izazov za Milanovčane. Na parketu hale „Breza“ dočekali su goste iz Topole, iskusnu ekipu „Karađorđa“ koja je do ovog kola takođe imala savršen skor i posle dvočasovne rovovske borbe i utakmice koja je, slobodno se može reći, imala superligaški kvalitet, uspeli da ih nadigraju i dođu do zlata vrednog trijumfa.
 
Ovom pobedom, odbojkaši „Metalac Takova“ su se osamostalili na čelu tabele i sada je svima jasno ko je glavni pretendent za osvajanje šampionskog naslova, iako do kraja prvenstva ima još mnogo da se igra. Toga su svesni i trener Ignjatović i najbolji igrač i kapiten tima Radovan Gavrilović, ali pozivaju na oprez i fokusiraju se utakmicu po utakmicu, ozbiljno shvatajući svakog sledećeg rivala:
„Koliko god mi možda ne bismo želeli da priznamo javno, ali s obzirom na dobre igre koje prikazujemo iz kola u kolo, realno je da breme favorita bude na našim plećima. Znamo da je ta uloga vrlo teška sa jedne strane, pošto ona sama po sebi ističe da mi nemamo prava na kiks. Koliko je bila bitna ova utakmica danas, tako mora biti i svaka sledeća, bez izuzetka. Ne sme biti ni trunke opuštanja. Moramo da pokušamo da pobednički iznesemo sve do kraja i ja iskreno verujem da ćemo to i uspeti”.
 
Ono što će svakako obradovati svakog Milanovčanina, a inače istinskog zaljubljenika u pravi sport, su reči kapitena Gavrilovića:
„Ovo je mešavina Milanovčana koji su mahom iskusni igrači sa nekolicinom mladih talentovanih momaka. Generalni cilj nam jeste da vratimo pre svega Milanovčane i da ovo postane čist tim od momaka koji potiču odavde.
 
Milanovačka odbojkaška bajka

Privatna arhiva

To mi je želja od prvog dana kada sam se vratio ovde. Želja mi je da vratimo braću Rudić, starijeg Polomca i da pokušamo da odigramo barem jednu sezonu u superligaškom društvu sa samo momcima iz Gornjeg Milanovca. Mislim da bi to bio istorijski uspeh, ne samo za naš grad, već za odbojku kao sport, pošto mislim da bismo bili prvi tim sa apsolutno svim igračima iz svog grada”.
 
U klubu radi škola odbojke koja u svom sastavu ima sve tri selekcije i to pionire, kadete i juniore. Sa njima radi stručar trenerski kadar koji sačinjavaja Miloš Ignjatović i Dragan Petrović.
 
Generalni sponzor je Kompanija „METALAC“ A.D..
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).