Милановачка одбојкашка бајка

Најбоље из Србије

08.02.2022. - 09:30

Милановачка одбојкашка бајка

Одбојкашки клуб „Металац Таково“ ове године бележи изузетне резултате и позиционирао се као фаворит за освајање шампионата

Одбојкашки клуб „Таково“ је основан 12. јануара 1976. године на иницијативу групе вредних спортских радника, а уз подршку СОФК-е Горњи Милановац, Одбојкашког савеза Краљево и Одбојкашког савеза Србије. Први тренинг одржан је у Сали Гимназије „Таковски устанак“, а прву званичну утакмицу одиграла је женска екипа са „Партизаном“ из Ваљева.
 
Прву победу одбојкашице су забележиле над екипом „Ледине“ резултатом 3:0 у гостима, а мушка екипа у сусрету са екипом „Рибница ИИ“ резултатом 3:2. Први тренер мушке екипе био је Божо Вујовић, а женске Радољуб Димитријевић. Први капитени екипа су били Миломир Јанковић и Милева Жиловић.
 
Милановачка одбојкашка бајка

Приватна архива

У овој сезони, ОК „Металац Таково“ је у шест одиграних кола победио шест пута. Након изузетног издања и тријумфа у Новом Саду, шесто коло одбојкашке Прве лиге Србије донело је можда и највећи изазов за Милановчане. На паркету хале „Бреза“ дочекали су госте из Тополе, искусну екипу „Карађорђа“ која је до овог кола такође имала савршен скор и после двочасовне рововске борбе и утакмице која је, слободно се може рећи, имала суперлигашки квалитет, успели да их надиграју и дођу до злата вредног тријумфа.
 
Овом победом, одбојкаши „Металац Такова“ су се осамосталили на челу табеле и сада је свима јасно ко је главни претендент за освајање шампионског наслова, иако до краја првенства има још много да се игра. Тога су свесни и тренер Игњатовић и најбољи играч и капитен тима Радован Гавриловић, али позивају на опрез и фокусирају се утакмицу по утакмицу, озбиљно схватајући сваког следећег ривала:
„Колико год ми можда не бисмо желели да признамо јавно, али с обзиром на добре игре које приказујемо из кола у коло, реално је да бреме фаворита буде на нашим плећима. Знамо да је та улога врло тешка са једне стране, пошто она сама по себи истиче да ми немамо права на кикс. Колико је била битна ова утакмица данас, тако мора бити и свака следећа, без изузетка. Не сме бити ни трунке опуштања. Морамо да покушамо да победнички изнесемо све до краја и ја искрено верујем да ћемо то и успети”.
 
Оно што ће свакако обрадовати сваког Милановчанина, а иначе истинског заљубљеника у прави спорт, су речи капитена Гавриловића:
„Ово је мешавина Милановчана који су махом искусни играчи са неколицином младих талентованих момака. Генерални циљ нам јесте да вратимо пре свега Милановчане и да ово постане чист тим од момака који потичу одавде.
 
Милановачка одбојкашка бајка

Приватна архива

То ми је жеља од првог дана када сам се вратио овде. Жеља ми је да вратимо браћу Рудић, старијег Поломца и да покушамо да одиграмо барем једну сезону у суперлигашком друштву са само момцима из Горњег Милановца. Мислим да би то био историјски успех, не само за наш град, већ за одбојку као спорт, пошто мислим да бисмо били први тим са апсолутно свим играчима из свог града”.
 
У клубу ради школа одбојке која у свом саставу има све три селекције и то пионире, кадете и јуниоре. Са њима ради стручар тренерски кадар који сачињаваја Милош Игњатовић и Драган Петровић.
 
Генерални спонзор је Компанија „МЕТАЛАЦ“ А.Д..
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).