Mladi fudbaleri - ponos Srbobrana

Najbolje iz Srbije

30.11.2022. - 09:30

Mladi fudbaleri - ponos Srbobrana

Dva mlada fudbalera iz Srbobrana, Stefan Bukinac i Milan Kovačev, članovi kadetske reprezentacije Srbije, ostvarili su fantastičan uspeh na Evropskom prvenstvu u Izraelu za igrače do 17 godina starosti

Zajedno sa drugovima, oni su stigli do polufinala, među četiri najbolje reprezentacije, i kao kuriozitet – takmičenje završili bez poraza (dve pobede i tri remija). Tek posle penal-serije protiv Holandije ostali su bez mogućnosti da se u finalu bore za titulu šampiona.
 
Mladi fudbaleri - ponos Srbobrana

Privatna arhiva

I Stefan i Milan rođeni su Srbobranci, ali tokom klupske takmičarske sezone nastupaju u dresu novosadske Vojvodine, generacija 2005. Članovi proslavljenog kluba iz Novog Sada nisu postali tek tako, mesta u timu se moraju zaslužiti, a da je reč o vanserijskim talentima potvrđuje i poziv i igranje za najbolji kadetski tim Srbije. Ova ekipa se posebno dokazala u kvalifikacijama za pomenuto prvenstvo starog kontinenta, kada su se momci bez velike drame svrstali među 16 najboljih ekipa, od 55 postojećih članica UEFA.
 
Mladi fudbaleri - ponos Srbobrana

Privatna arhiva

Nakon osvojenog boda u utakmici sa Belgijom (1:1), i tri nova boda iz pobede nad Turskom (2:1), Srbija je stigla do još jednog remija u poslednjoj utakmici grupne faze, i to u meču sa Španijom (1:1), čime je izboren plasman među osam najboljih evropskih reprezentacija i ulazak u nokaut fazu takmičenja. U četvrtfinalu je na pleća položena dobra ekipa Danske (2:1), da bi u polufinalu protiv Holandije, posle 2:2 nakon 90 minuta, Srbija ostala bez finala posle izvođenja jedanaesteraca, 5:4 za „Lale“.
 
Mladi fudbaleri - ponos Srbobrana

Privatna arhiva

Oba Srbobranca, i Bukinac i Kovačev, imali su zapažene uloge u pet prvenstvenih utakmica. Bukinac je bio starter, dok je Kovačev pomagao drugovima ulaskom sa klupe. Prve fudbalske korake oba igrača napravila su u Srbobranu, a zatim su, brzo primećeni od lovaca na talente, nastavili da grade svoj igrački karakter u najboljem vojvođanskom timu – Vojvodini iz Novog Sada. Nema brige za budućnost, niz se nastavlja – još od Pirmajera, preko Katajia i Mudrinskog, sve do Bukinca i Kovačeva.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).