Млади фудбалери - понос Србобрана

Најбоље из Србије

30.11.2022. - 09:30

Млади фудбалери - понос Србобрана

Два млада фудбалера из Србобрана, Стефан Букинац и Милан Ковачев, чланови кадетске репрезентације Србије, остварили су фантастичан успех на Европском првенству у Израелу за играче до 17 година старости

Заједно са друговима, они су стигли до полуфинала, међу четири најбоље репрезентације, и као куриозитет – такмичење завршили без пораза (две победе и три ремија). Тек после пенал-серије против Холандије остали су без могућности да се у финалу боре за титулу шампиона.
 
Млади фудбалери - понос Србобрана

Приватна архива

И Стефан и Милан рођени су Србобранци, али током клупске такмичарске сезоне наступају у дресу новосадске Војводине, генерација 2005. Чланови прослављеног клуба из Новог Сада нису постали тек тако, места у тиму се морају заслужити, а да је реч о вансеријским талентима потврђује и позив и играње за најбољи кадетски тим Србије. Ова екипа се посебно доказала у квалификацијама за поменуто првенство старог континента, када су се момци без велике драме сврстали међу 16 најбољих екипа, од 55 постојећих чланица УЕФА.
 
Млади фудбалери - понос Србобрана

Приватна архива

Након освојеног бода у утакмици са Белгијом (1:1), и три нова бода из победе над Турском (2:1), Србија је стигла до још једног ремија у последњој утакмици групне фазе, и то у мечу са Шпанијом (1:1), чиме је изборен пласман међу осам најбољих европских репрезентација и улазак у нокаут фазу такмичења. У четвртфиналу је на плећа положена добра екипа Данске (2:1), да би у полуфиналу против Холандије, после 2:2 након 90 минута, Србија остала без финала после извођења једанаестераца, 5:4 за „Лале“.
 
Млади фудбалери - понос Србобрана

Приватна архива

Оба Србобранца, и Букинац и Ковачев, имали су запажене улоге у пет првенствених утакмица. Букинац је био стартер, док је Ковачев помагао друговима уласком са клупе. Прве фудбалске кораке оба играча направила су у Србобрану, а затим су, брзо примећени од ловаца на таленте, наставили да граде свој играчки карактер у најбољем војвођанском тиму – Војводини из Новог Сада. Нема бриге за будућност, низ се наставља – још од Пирмајера, преко Катајиа и Мудринског, све до Букинца и Ковачева.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).