Najlakše je na kraju, kada se dobije nagrada

Najbolje iz Srbije

14.04.2021. - 09:32

Najlakše je na kraju, kada se dobije nagrada

Među studentima koje je Grad Niš nedavno nagradio za uspehe tokom studiranja nalazi se i Stefan Đurić, najbolji diplomirani student akademskih master studija na Fakultetu zaštite na radu Univerziteta u Nišu

Ovaj mladi Nišlija kaže da nije slučajno izabrao fakultet na kome je osnovne akademske studije završio sa prosekom 9,02. Na ovaj fakultet ga je dovela ljubav prema ekologiji kojoj je posvećen još od osnovne škole.
 
Najlakše je na kraju, kada se dobije nagrada

Privatna arhiva

 
Znanje koje je stekao i koje sada dopunjuje na master studijama, kaže, želi da iskoristi da pomogne svom gradu. Ne razmišlja o odlasku iz Srbije, jer mu je želja da postane univerzitetski profesor. Cilj je sebi postavio, a sudeći po rezultatima koje je do sada postigao sigurno korača ka njemu. Podršku dobija i u svojoj porodici. Živi sa ocem Zoranom i bratom Veljkom Đurićem, koji je već poznat niškoj, ali i široj javnosti. Veljko je učenik Gimnazije „Svetozar Marković“, do sada je osvojio preko 100 nagrada na takmičenjima i najmlađi je dobitnik Sretenjske nagrade koju mu je prošle godine uručio predsednik Srbije. Stefan ne krije da je Veljko, mada je sedam godina mlađi od njega, na neki način njegov uzor.
 
„Nagrada koju sam sada dobio podstrek je za moj dalji rad. Iza ovako značajne nagrade stoji veliki trud i rad, ali i požrtvovanje. Meni to nije bilo teško, jer sam radio ono što volim pa su mi godine provedene na fakultetu neprimetno protekle. Trudiću se da budem najbolji i na master studijama, a nadam se da će moj trud i uspeh biti uočen, jer bih voleo da postanem deo kolektiva Fakulteta, kao asistent, a kasnije i kao profesor“, kaže Stefan.
 
Najlakše je na kraju, kada se dobije nagrada

Privatna arhiva

Ovaj mladi Nišlija se u ekologiju zaljubio kao osnovac. Završio je Osnovnu školu „Ćele kula“ u Nišu, a potom i Prehrambeno-hemijsku školu.
 
„Ni izbor srednje škole nije bio slučajan. U Prehrambeno-hemijskoj školi sam upisao smer Zaštita životne sredine. U tom trenutku je to bilo nešto novo, te godine smo usvojili i Zakon o zaštiti životne sredine i za mene je to bio znak da se radi o zanimanju budućnosti. Zbog toga sam kasnije upisao i Fakultet zaštite na radu“, objašnjava Stefan.
 
„Najlakše je na kraju, kada se dobija nagrada“, kaže Stefan.
 
Najlakše je na kraju, kada se dobije nagrada

Privatna arhiva

Stefan dosta vremena provodi u učenju, ali i pored toga ima dovoljno slobodnog vremena koje ispuni stvarima koje voli i koje ga opuštaju.
 
„Volim da čitam. Obožavam krimi romane i to mi je zajedničko sa Veljkom, a često odlazim i u bioskop, jer volim filmove svih žanrova “, kaže Stefan.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.