Најлакше је на крају, када се добије награда

Најбоље из Србије

14.04.2021. - 09:32

Најлакше је на крају, када се добије награда

Међу студентима које је Град Ниш недавно наградио за успехе током студирања налази се и Стефан Ђурић, најбољи дипломирани студент академских мастер студија на Факултету заштите на раду Универзитета у Нишу

Овај млади Нишлија каже да није случајно изабрао факултет на коме је основне академске студије завршио са просеком 9,02. На овај факултет га је довела љубав према екологији којој је посвећен још од основне школе.
 
Најлакше је на крају, када се добије награда

Приватна архива

 
Знање које је стекао и које сада допуњује на мастер студијама, каже, жели да искористи да помогне свом граду. Не размишља о одласку из Србије, јер му је жеља да постане универзитетски професор. Циљ је себи поставио, а судећи по резултатима које је до сада постигао сигурно корача ка њему. Подршку добија и у својој породици. Живи са оцем Зораном и братом Вељком Ђурићем, који је већ познат нишкој, али и широј јавности. Вељко је ученик Гимназије „Светозар Марковић“, до сада је освојио преко 100 награда на такмичењима и најмлађи је добитник Сретењске награде коју му је прошле године уручио председник Србије. Стефан не крије да је Вељко, мада је седам година млађи од њега, на неки начин његов узор.
 
„Награда коју сам сада добио подстрек је за мој даљи рад. Иза овако значајне награде стоји велики труд и рад, али и пожртвовање. Мени то није било тешко, јер сам радио оно што волим па су ми године проведене на факултету неприметно протекле. Трудићу се да будем најбољи и на мастер студијама, а надам се да ће мој труд и успех бити уочен, јер бих волео да постанем део колектива Факултета, као асистент, а касније и као професор“, каже Стефан.
 
Најлакше је на крају, када се добије награда

Приватна архива

Овај млади Нишлија се у екологију заљубио као основац. Завршио је Основну школу „Ћеле кула“ у Нишу, а потом и Прехрамбено-хемијску школу.
 
„Ни избор средње школе није био случајан. У Прехрамбено-хемијској школи сам уписао смер Заштита животне средине. У том тренутку је то било нешто ново, те године смо усвојили и Закон о заштити животне средине и за мене је то био знак да се ради о занимању будућности. Због тога сам касније уписао и Факултет заштите на раду“, објашњава Стефан.
 
„Најлакше је на крају, када се добија награда“, каже Стефан.
 
Најлакше је на крају, када се добије награда

Приватна архива

Стефан доста времена проводи у учењу, aли и поред тога има довољно слободног времена које испуни стварима које воли и које га опуштају.
 
„Волим да читам. Обожавам крими романе и то ми је заједничко са Вељком, а често одлазим и у биоскоп, јер волим филмове свих жанрова “, каже Стефан.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.