Najvrednije ćićevačko blago

Najbolje iz Srbije

04.05.2022. - 09:30

Najvrednije ćićevačko blago

Kada ste predškolac iz Ćićevca, shvatate da ono o čemu maštate postaje stvarnost. Pomalo se plašite, ujedno i radujete, jer ćete postati đak prvak, đak naše Osnovne škole „Dositej Obradović“

Bojazan gajite zbog odgovornosti prema činjenici da ćete pohađati školu koja je naučila komšiju Dragana da veruje u sebe i danas bude lekar najvećeg srca, tatinog prijatelja da bude svoj i da gaji ljubav prema muzici i danas sa ponosom kaže da je kompozitor iz Ćićevca, rođaka koji nas danas uči u istoj ovoj školi i sva deca priželjkuju da budu u njegovom razredu... A sa druge strane budete radosni, jer ćete moći da kažete da ste pohađali istu školu kao i mnogi dobri ljudi koji danas rade i stvaraju u našoj lepoj Srbiji.
 
Školska zgrada počela je da se gradi 1973. godine, a prve učenike je primila septembra 1977. godine. Škola se razvijala sa ciljem promocije zdravog školstva, koje pruža skladan razvoj uma, tela i karaktera. Škola, sa svojim kolektivom, ima cilj da izgradi samopouzdane mlade ljude i prepozna specifične talente, kao i da obezbedi uslove za njihov razvoj.
 
Imamo sjajne edukatore, među kojima je i istaknuti profesor fizike sa zapaženim rezultatima. Jedna učiteljica je učestvovala u snimanju TV časova za potrebe realizovanja nastave na daljinu. Škola aktivno učestvuje i u međunarodnim projektima, a za projekat Erasmus+ dobila je Nacionalnu oznaku kvaliteta. Rad na tom projekta prati i pokretanje elektronskog dečjeg časopisa „Đačka iskra“. Na projektu „Sajt za bezbedan internet” ekipa škole osvojila je drugo mesto u Srbiji. Veliki uspeh je i učešće u evropskoj nedelji programiranja – EU CODE WEEK.
 
Najvrednije ćićevačko blago

Privatna arhiva

 
Učenici naše škole svake godine postižu i zapažene rezultate na takmičenjima. Godinama imamo predstavnike i osvojene nagrade na republičkim takmičenjima iz fizike, srpskog jezika, hemije, geografije, engleskog jezika, Misliši, Čitalićima…
 
Sve uspehe, uspomene, lepa sećanja na naše đake i učitelje gradili smo zajedno sa našim područnim odeljenjima koje doprinose tome da svaki đak oseti blagodeti bezbrižnog i pravednog odrastanja i učenja.
 
Svake godine, škola isprati u novo doba jednu generaciju i u septembru nesebično grli nove prvake.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).