Највредније ћићевачко благо

Најбоље из Србије

04.05.2022. - 09:30

Највредније ћићевачко благо

Када сте предшколац из Ћићевца, схватате да оно о чему маштате постаје стварност. Помало се плашите, уједно и радујете, јер ћете постати ђак првак, ђак наше Основне школе „Доситеј Обрадовић“

Бојазан гајите због одговорности према чињеници да ћете похађати школу која је научила комшију Драгана да верује у себе и данас буде лекар највећег срца, татиног пријатеља да буде свој и да гаји љубав према музици и данас са поносом каже да је композитор из Ћићевца, рођака који нас данас учи у истој овој школи и сва деца прижељкују да буду у његовом разреду... А са друге стране будете радосни, јер ћете моћи да кажете да сте похађали исту школу као и многи добри људи који данас раде и стварају у нашој лепој Србији.
 
Школска зграда почела је да се гради 1973. године, а прве ученике је примила септембра 1977. године. Школа се развијала са циљем промоције здравог школства, које пружа складан развој ума, тела и карактера. Школа, са својим колективом, има циљ да изгради самопоуздане младе људе и препозна специфичне таленте, као и да обезбеди услове за њихов развој.
 
Имамо сјајне едукаторе, међу којима је и истакнути професор физике са запаженим резултатима. Једна учитељица је учествовала у снимању ТВ часова за потребе реализовања наставе на даљину. Школа активно учествује и у међународним пројектима, а за пројекат Ерасмус+ добила је Националну ознаку квалитета. Рад на том пројекта прати и покретање електронског дечјег часописа „Ђачка искра“. На пројекту „Сајт за безбедан интернет” екипа школе освојила је друго место у Србији. Велики успех је и учешће у европској недељи програмирања – EU CODE WEEK.
 
Највредније ћићевачко благо

Приватна архива

 
Ученици наше школе сваке године постижу и запажене резултате на такмичењима. Годинама имамо представнике и освојене награде на републичким такмичењима из физике, српског језика, хемије, географије, енглеског језика, Мислиши, Читалићима…
 
Све успехе, успомене, лепа сећања на наше ђаке и учитеље градили смо заједно са нашим подручним одељењима које доприносе томе да сваки ђак осети благодети безбрижног и праведног одрастања и учења.
 
Сваке године, школа испрати у ново доба једну генерацију и у септембру несебично грли нове прваке.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).