Neuspeh kao nepoznata imenica

Najbolje iz Srbije

15.02.2021. - 09:30

Neuspeh kao nepoznata imenica

Marek Medovarski uspešan je kikbokser, kojeg je Opština Bački Petrovac proglasila za najboljeg sportistu u 2019. godini

Kao da je nepisano pravilo da je za dečake prvi izbor u sportu fudbal, da sanjaju o uspešnoj karijeri na fudbalskom igralištu i svim srcem teže ka tome.
 
Neuspeh kao nepoznata imenica

Privatna arhiva

U slučaju dvadesetdvogodišnjeg Mareka Medovarskog iz Bačkog Petrovca, sada uspešnog kikboksera, koji je svojevremeno sanjao o uspešnoj fudbalskoj karijeri, šta je to presudilo da se posveti treniranju sportske discipline, u kojoj učesnici nemilosrdno „mlate“ jedan drugog u ringu?
 
Neuspeh kao nepoznata imenica

Privatna arhiva

„Posle dvanaestogodišnjeg treniranja fudbala shvatio sam da kolektivni sport nije za mene. Kao srednjoškolac sam odlazio u teretanu i posle kratkog vremena poneo me je takmičarski duh i tu je počelo moje takmičenje u borilačkoj veštini – kikboksy. U susednom selu Kulpin se u međuvremenu otvorio kikboks klub KBS Fire Kick Kulpin, gde sam od samog početka član“, kaže Marek.
 
Neuspeh kao nepoznata imenica

Privatna arhiva

Za sada je na ringu odmerivao snagu na 28 mečeva. Marek je uspešan mladi sportista koji je postigao značajne rezultate u borilačkim veštinama. Kao srednjoškolac, bio je dvostruki prvak Vojvodine i Srbije, viceprvak Balkana i član juniorske reprezentacije Srbije. Kao student neprekidno trenira u Bratislavi i takmiči se u najvišem rangu, a ujedno se nalazi na drugom mestu na rang listi amatera borilačkih veština istočne Evrope u kategoriji do 65,8 kilograma.
 
Svake nedelje ima od deset do dvanaest treninga, vremena za odmor jako malo, ali vredi, jer uspesi svedoče o profesionalnom radu.
 
Neuspeh kao nepoznata imenica

Privatna arhiva

To je znala da oceni i njegova sredina, te je proglašen za najboljeg sportistu opštine Bački Petrovac y 2019. godini, u jakoj konkurenciji, kada su za Dan opštine Bački Petrovac, 15. oktobra, ocenjivali najzaslužnije iz opštine koji doprinose da se širom Srbije zna za Bački Petrovac, ali i širom sveta za Srbiju.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).