Неуспех као непозната именица

Најбоље из Србије

15.02.2021. - 09:30

Неуспех као непозната именица

Марек Медоварски успешан је кикбоксер, којег је Општина Бачки Петровац прогласила за најбољег спортисту у 2019. години

Као да је неписано правило да је за дечаке први избор у спорту фудбал, да сањају о успешној каријери на фудбалском игралишту и свим срцем теже ка томе.
 
Неуспех као непозната именица

Приватна архива

У случају двадесетдвогодишњег Марека Медоварског из Бачког Петровца, сада успешног кикбоксера, који је својевремено сањао о успешној фудбалској каријери, шта је то пресудило да се посвети тренирању спортске дисциплине, у којој учесници немилосрдно „млате“ један другог у рингу?
 
Неуспех као непозната именица

Приватна архива

„После дванаестогодишњег тренирања фудбала схватио сам да колективни спорт није за мене. Као средњошколац сам одлазио у теретану и после кратког времена понео ме је такмичарски дух и ту је почело моје такмичење у борилачкој вештини – кикбоксy. У суседном селу Кулпин се у међувремену отворио кикбокс клуб КБС Fire Kick Kulpin, где сам од самог почетка члан“, каже Марек.
 
Неуспех као непозната именица

Приватна архива

За сада је на рингу одмеривао снагу на 28 мечева. Марек је успешан млади спортиста који је постигао значајне резултате у борилачким вештинама. Kао средњошколац, био је двоструки првак Војводине и Србије, вицепрвак Балкана и члан јуниорске репрезентације Србије. Као студент непрекидно тренира у Братислави и такмичи се у највишем рангу, а уједно се налази на другом месту на ранг листи аматера борилачких вештина источне Европе у категорији до 65,8 килограма.
 
Сваке недеље има од десет до дванаест тренинга, времена за одмор јако мало, али вреди, јер успеси сведоче о професионалном раду.
 
Неуспех као непозната именица

Приватна архива

То је знала да оцени и његова средина, те је проглашен за најбољег спортисту општине Бачки Петровац y 2019. години, у јакој конкуренцији, када су за Дан општине Бачки Петровац, 15. октобра, оцењивали најзаслужније из општине који доприносе да се широм Србије зна за Бачки Петровац, али и широм света за Србију.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).