Odžački selektor

Najbolje iz Srbije

25.12.2020. - 09:30

Odžački selektor

Počevši svoju tenisku karijeru u Odžacima, Dušan Vemić je beležio uspehe na teniskim turnirima svih nivoa, a u novembru je postavljen za selektora ženske teniske reprezentacije Srbije

Dušan Vemić, rođen 1976. u Zadru, u Odžacima je živeo do 1995. gde je svakodnevno trenirao sa Tonikom Glancom, trenerom iz Odžaka.
 
Bivši srpski profesionalni teniser Dušan Vemić je specijalista za dubl. Nakon povlačenja 2011. godine, radi sa Novakom Đokovićem kao sparing partner. Vemić je svoju profesionalnu tenisku karijeru počeo iz Odžaka 1995 godine. Najviši plasman u singlu je 146. mesto 2008. godine, a u dublu 31. mesto 2009. godine.
 
Odžački selektor

Privatna arhiva

U 2007. godini je imao uspeha na teniskim turnirima svih nivoa - od fjučersa, preko čelendžera do ATP turnira. Dva polufinala i jedno finale na fjučers turnirima, kvalifikacije na tri ATP turnira i kvalifikacije na čelendžer najvišeg nivoa ga vraćaju u prvih 300 tenisera na svetu sredinom aprila.
 
Nakon toga je došao do polufinala čelendžera na Bermudima u aprilu i kvalifikovao se u glavni žreb Otvorenog prvenstva Francuske u maju, gde je u četiri seta izgubio od Janka Tipsarevića. U avgustu iste godine je došao do polufinala i finala na dva čelendžera, posle čega se vratio u prvih 200 prvi put posle 2004. godine.
 
Tokom 2009. godine često je menjao partnere u dublu. Igrao je sa Novakom Đokovićem, Ivom Karlovićem, Džejmijem Marijem, Mišom Zverevim, Tomašom Berdihom. Najbolji rezultati te godine bila su četvrtfinala ATP turnira 250 serije, ali i četvrtfinale Mastersa u Madridu sa Novakom Đokovićem.
 
Odžački selektor

Privatna arhiva

Godine 2011. dobija poziv od TK Tenis Tim Hipol iz Odžaka da održi seminar za decu iz Odžaka i okoline. Seminaru je prisustvovao i Frenk Dančević iz Kanade i oni su nesebično podelili svoja iskustva sa mladim teniserima iz Odžaka. 
 
Tokom svoje profesionalne karijere, Vemić je u nekoliko navrata bio član Dejvis kup reprezentacije Srbije. Debitovao je 1996. godine, a odnos pobeda i poraza je 20–9.
 
Od novembra 2020. godine, postavljen je za selektora ženske teniske reprezentacije Srbije.
 
Dušan se redovno vraća u Odžake i predstavlja ponos odžačke opštine i svih njenih građana. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).