Оџачки селектор

Најбоље из Србије

25.12.2020. - 09:30

Оџачки селектор

Почевши своју тениску каријеру у Оџацима, Душан Вемић је бележио успехе на тениским турнирима свих нивоа, а у новембру је постављен за селектора женске тениске репрезентације Србије

Душан Вемић, рођен 1976. у Задру, у Оџацима је живео до 1995. где је свакодневно тренирао са Тоником Гланцом, тренером из Оџака.
 
Бивши српски професионални тенисер Душан Вемић је специјалиста за дубл. Након повлачења 2011. године, ради са Новаком Ђоковићем као спаринг партнер. Вемић је своју професионалну тениску каријеру почео из Оџака 1995 године. Највиши пласман у синглу је 146. место 2008. године, а у дублу 31. место 2009. године.
 
Оџачки селектор

Приватна архива

У 2007. години је имао успеха на тениским турнирима свих нивоа - од фјучерса, преко челенџера до АТП турнира. Два полуфинала и једно финале на фјучерс турнирима, квалификације на три АТП турнира и квалификације на челенџер највишег нивоа га враћају у првих 300 тенисера на свету средином априла.
 
Након тога је дошао до полуфинала челенџера на Бермудима у априлу и квалификовао се у главни жреб Отвореног првенства Француске у мају, где је у четири сета изгубио од Јанка Типсаревића. У августу исте године је дошао до полуфинала и финала на два челенџера, после чега се вратио у првих 200 први пут после 2004. године.
 
Током 2009. године често је мењао партнере у дублу. Играо је са Новаком Ђоковићем, Ивом Карловићем, Џејмијем Маријем, Мишом Зверевим, Томашом Бердихом. Најбољи резултати те године била су четвртфинала АТП турнира 250 серије, али и четвртфинале Мастерса у Мадриду са Новаком Ђоковићем.
 
Оџачки селектор

Приватна архива

Године 2011. добија позив од ТК Тенис Тим Хипол из Оџака да одржи семинар за децу из Оџака и околине. Семинару је присуствовао и Френк Данчевић из Канаде и они су несебично поделили своја искуства са младим тенисерима из Оџака. 
 
Током своје професионалне каријере, Вемић је у неколико наврата био члан Дејвис куп репрезентације Србије. Дебитовао је 1996. године, а однос победа и пораза је 20–9.
 
Од новембра 2020. године, постављен је за селектора женске тениске репрезентације Србије.
 
Душан се редовно враћа у Оџаке и представља понос оџачке општине и свих њених грађана. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).