Pobednik u Srbiji, rekorder u Slovačkoj

Najbolje iz Srbije

07.04.2021. - 09:30

Pobednik u Srbiji, rekorder u Slovačkoj

Za Kovačičana Mihala Šulju smatra se da je jedan od najizdržljivijih trkača, jer je uspeo da obori rekord u disciplini koja podrazumeva 24-časovno trčanje. Za sobom ostavlja kilometre i kilometre dok osvaja nove rekorde

Ovaj atletičar je, zbog godine pandemije - nezvanično, pobednik Balkanske trkačke lige za 2020. godinu. Šampion istog takmičenja bio je i 2015. godine. U 2020. godini je treći put u četiri godine postao prvak države u trci na 24 sata na Paliću, na takmičenju održanom početkom septembra.
 
Pobednik u Srbiji, rekorder u Slovačkoj

Privatna arhiva

Član AK „Dinamo” iz Pančeva prvi put je na najviše postolje u diciplini ultramaraton na 24 sata stao 2017. godine, kada je pretrčao neverovatnih 227 kilometara i 900 metara, tada u vremenu novog državnog rekorda. Prvak Srbije na 24 sata postao je i 2018. godine.
 
Izuzetan rezultat 2020. godine Šulja je postigao je i Slovačkoj. Tada je postao rekorder značajnog, osmog po redu, međunarodnog ultramaratona Od Tatri ka Dunavu kada je najbrže istrčao 345 kilometra od skijaškog gradića Jasna do Bratislave, za 58 sati i 25 minuta.
 
Pobednik u Srbiji, rekorder u Slovačkoj

Privatna arhiva

Za sedam godina bavljenja atletikom bio je reprezentativac Srbije na Evropskom prvenstvu 2016. i na Svetskim prvenstvima u trci od 24 sata 2017. i 2019. godine. Oba šampionata održana su u gradu Albi u Francuskoj.
 
Kaže, želja mu je da se okuša u Sahari ili Himalajima. Mihala Šulju karakterišu i kao dominantnog i superiornog u odnosu na druge atletičare, iako je svoju karijeru počeo relativno kasno, u svojoj 39. godini.
 
Pokazao je da se upornim radom mogu dostići izvanredni rezultati.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.