Победник у Србији, рекордер у Словачкој

Најбоље из Србије

07.04.2021. - 09:30

Победник у Србији, рекордер у Словачкој

За Ковачичана Михала Шуљу сматра се да је један од најиздржљивијих тркача, јер је успео да обори рекорд у дисциплини која подразумева 24-часовно трчање. За собом оставља километре и километре док осваја нове рекорде

Овај атлетичар је, због године пандемије - незванично, победник Балканске тркачке лиге за 2020. годину. Шампион истог такмичења био је и 2015. године. У 2020. години је трећи пут у четири године постао првак државе у трци на 24 сата на Палићу, на такмичењу одржаном почетком септембра.
 
Победник у Србији, рекордер у Словачкој

Приватна архива

Члан АК „Динамо” из Панчева први пут је на највише постоље у дициплини ултрамаратон на 24 сата стао 2017. године, када је претрчао невероватних 227 километара и 900 метара, тада у времену новог државног рекорда. Првак Србије на 24 сата постао је и 2018. године.
 
Изузетан резултат 2020. године Шуља је постигао је и Словачкој. Тада је постао рекордер значајног, осмог по реду, међународног ултрамаратона Од Татри ка Дунаву када је најбрже истрчао 345 километра од скијашког градића Јасна до Братиславе, за 58 сати и 25 минута.
 
Победник у Србији, рекордер у Словачкој

Приватна архива

За седам година бављења атлетиком био је репрезентативац Србије на Европском првенству 2016. и на Светским првенствима у трци од 24 сата 2017. и 2019. године. Оба шампионата одржана су у граду Алби у Француској.
 
Каже, жеља му је да се окуша у Сахари или Хималајима. Михала Шуљу карактеришу и као доминантног и супериорног у односу на друге атлетичаре, иако је своју каријеру почео релативно касно, у својој 39. години.
 
Показао је да се упорним радом могу достићи изванредни резултати.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.