Portreti realistični poput fotografija

Najbolje iz Srbije

12.04.2021. - 09:32

Portreti realistični poput fotografija

Aleksandar Ilić iz Draginca kod Loznice privukao je veliku pažnju Lozničana i građana Srbije, ali i domaćih i svetskih poznatih ličnosti neverovatnim portretima koje crta tako verno da mnogi kada ih vide misle da je reč o fotografijama i ne mogu da poveruju da je reč o crtežima urađenim pretežno grafitnim olovkama

Dnevno crta po nekoliko sati, a prvenstveno se bavi portretisanjem muzičkih zvezda, glumaca, sportista sa domaće i svetske scene od kojih su mnogi pohvalili njegov talenat i rad i zahvalili mu se na portretima putem društvenih mreža Fejsbuk i Instagram. Neki od njih su Šakira, Pink, Alisa Milano, Rouz Makgauan, Aleksandra Stan, Ina, Antonia, Kara Delevinj, Martin Garidž, Emina Jahović i drugi.
 
Portreti realistični poput fotografija

Privatna arhiva

Šakira je svoj portret, koji je Aleksandar uradio, podelila na tri društvene mreže i zahvalila mu se, a to je, kako je rekao, neverovatan osećaj. O Aleksandrovom portretu Novaka Đokovića govorilo se i na Rolan Garosu 2016. godine, a taj crtež postavljen je kao bilbord na zgradi na Novom Beogradu.
 
Tehniku crtanja usavršio je do te mere da njegovi radovi izgledaju realističnije od fotografija zbog čega je vrlo tražen i crta portrete po porudžbini za ljude iz Srbije, Amerike, Australije, Engleske, Nemačke, Italije, Litvanije, Austrije, Hrvatske i drugih zemalja.
 
Za portret na standardnoj dimenziji (A4 format) potrebno mu je oko dva dana, ali nekada to traje mnogo duže jer sve zavisi od slike i količine detalja na njoj, koje on obožava. Šakirin portret je crtao oko 200 sati iako možda, kako kaže, na prvi pogled ne izgleda tako.
 
Portreti realistični poput fotografija

Privatna arhiva

Aleksandar objavljuje svoje crteže na svom sajtu i na ličnim nalozima na Fejsbuku i Instagramu na kojima ima veliki broj pratilaca koji mu daju podršku i bodre ga svojim komentarima dajući mu vetar u leđa da nastavi tako.
 
Talenat za crtanje pokazao je još kao osnovac, a 2009. godine nacrtao je prvi portret i to je bila njegova nastavnica geografije Jugoslava Đurić koja se, kako kaže, toliko oduševila, da joj je poklonio svoj rad.
Aleksandar je završio srednju školu u Loznici, smer tehničar pripreme grafičke proizvodnje, a iako nije nastavio školovanje, kako kaže, ne znači da možda neće jednog dana.
 
Kada crta za sebe, a to su uglavnom portreti muzičkih i drugih zvezda, uvek se potrudi da poznata ličnost vidi njegov rad i prokomentariše ga, što mu mnogo znači. Zahvaljujući internetu otkrio je nove tehnike među kojima je i negativ tehnika, koja je, kako navodi, veoma zanimljiva i lakša od običnog crtanja. U ovoj tehnici radio je portret Džonija Depa četiri dana, odnosno oko 30 sati što je, prema njegovim rečima, prilično malo vremena u odnosu na ostale portrete.
 
Portreti realistični poput fotografija

Privatna arhiva

Aleksandar stalno radi na usavršavanju, krećući se ka umetničkom pravcu hiperrealizma, koji je izabrao i koji voli. Pored portreta, koje radi pretežno grafitnim olovkama na papiru, počeo je da crta portrete na teksas jaknama i prslucima bojama za tekstil, koje takođe ljudi mogu da naruče.
 
Svoje umetničke radove predstavlja na sajtu https://aleksandarilic-art.com/ kao i na nalozima na Fejbuku https://www.facebook.com/aleksandar.ilic.927 i Instagramu https://www.instagram.com/aleksandar94art/.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.