Портрети реалистични попут фотографија

Најбоље из Србије

12.04.2021. - 09:32

Портрети реалистични попут фотографија

Александар Илић из Драгинца код Лознице привукао је велику пажњу Лозничана и грађана Србије, али и домаћих и светских познатих личности невероватним портретима које црта тако верно да многи када их виде мисле да је реч о фотографијама и не могу да поверују да је реч о цртежима урађеним претежно графитним оловкама

Дневно црта по неколико сати, а првенствено се бави портретисањем музичких звезда, глумаца, спортиста са домаће и светске сцене од којих су многи похвалили његов таленат и рад и захвалили му се на портретима путем друштвених мрежа Фејсбук и Инстаграм. Неки од њих су Шакира, Пинк, Алиса Милано, Роуз Макгауан, Александра Стан, Ина, Антониа, Кара Делевињ, Мартин Гариџ, Емина Јаховић и други.
 
Портрети реалистични попут фотографија

Приватна архива

Шакира је свој портрет, који је Александар урадио, поделила на три друштвене мреже и захвалила му се, а то је, како је рекао, невероватан осећај. О Александровом портрету Новака Ђоковића говорило се и на Ролан Гаросу 2016. године, а тај цртеж постављен је као билборд на згради на Новом Београду.
 
Технику цртања усавршио је до те мере да његови радови изгледају реалистичније од фотографија због чега је врло тражен и црта портрете по поруџбини за људе из Србије, Америке, Аустралије, Енглеске, Немачке, Италије, Литваније, Аустрије, Хрватске и других земаља.
 
За портрет на стандардној димензији (А4 формат) потребно му је око два дана, али некада то траје много дуже јер све зависи од слике и количине детаља на њој, које он обожава. Шакирин портрет је цртао око 200 сати иако можда, како каже, на први поглед не изгледа тако.
 
Портрети реалистични попут фотографија

Приватна архива

Александар објављује своје цртеже на свом сајту и на личним налозима на Фејсбуку и Инстаграму на којима има велики број пратилаца који му дају подршку и бодре га својим коментарима дајући му ветар у леђа да настави тако.
 
Таленат за цртање показао је још као основац, а 2009. године нацртао је први портрет и то је била његова наставница географије Југослава Ђурић која се, како каже, толико одушевила, да јој је поклонио свој рад.
Александар је завршио средњу школу у Лозници, смер техничар припреме графичке производње, а иако није наставио школовање, како каже, не значи да можда неће једног дана.
 
Када црта за себе, а то су углавном портрети музичких и других звезда, увек се потруди да позната личност види његов рад и прокоментарише га, што му много значи. Захваљујући интернету открио је нове технике међу којима је и негатив техника, која је, како наводи, веома занимљива и лакша од обичног цртања. У овој техници радио је портрет Џонија Депа четири дана, односно око 30 сати што је, према његовим речима, прилично мало времена у односу на остале портрете.
 
Портрети реалистични попут фотографија

Приватна архива

Александар стално ради на усавршавању, крећући се ка уметничком правцу хиперреализма, који је изабрао и који воли. Поред портрета, које ради претежно графитним оловкама на папиру, почео је да црта портрете на тексас јакнама и прслуцима бојама за текстил, које такође људи могу да наруче.
 
Своје уметничке радове представља на сајту https://aleksandarilic-art.com/ као и на налозима на Фејбуку https://www.facebook.com/aleksandar.ilic.927 и Инстаграму https://www.instagram.com/aleksandar94art/.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.