Pribojke prvakinje Evrope u raftingu

Najbolje iz Srbije

19.02.2021. - 09:30

Pribojke prvakinje Evrope u raftingu

Devojke Rafting kluba „Eko - Lim“ zvanično su evropske šampionke do 23. godine

Titulu su osvojile na Prvenstvu Evrope, koje je u julu 2019. godine održano u Banjaluci na reci Vrbas, gde je učestovalo preko 250 takmičara i takmičarki iz 11 zemalja. Pribojke su ubedljivo trijumfovale u disciplinama sprint, spust i paralelni slalom, a na cilju su im u leđa gledale i svetske prvakinje, posada Rusije.
 
Pribojke prvakinje Evrope u raftingu

raftingklubkanjon.com

Ekipu čine mlade devojke, srednjoškolke – Željka Šalipur, Gordana Golubović, sestre Jovana i Jelena Spajić, Tanja Reković i Sandra Đurović.
 
"Veoma naporno smo trenirale i trud se isplatio. Dale smo sve od sebe i presrećne smo. Vrbas je lepa, ali veoma zahtevna reka. Hvala Banjaluci, ovde smo se osećale kao kod kuće", izjavila je po osvajanju zlatne medalje Željka Šalipur, kapiten posade reprezentacije Srbije.
 
Pribojke prvakinje Evrope u raftingu

raftingklubkanjon.com

Devojke su inače ljubitelji sportova na vodi, prirode uopšte, planinarenja, kanjoninga i drugih ekstremnih disciplina, koje podižu adrenalin.
 
A sve je krenulo sa organizacijom jedinstvene manifestacije na ovim prostorima - Međunarodnog Limskog biatlona Priboj – Rudo, koji već više od jedne decenije, u okviru prekogranične saradnje, uspešno organizuju Turističke organizacije Priboja i opštine Rudo, iz Republike Srpske.
 
Pribojke prvakinje Evrope u raftingu

raftingklubkanjon.com

Zahvaljujući raftingu, pribojske devojke su učestvovale i na brojnim manifestacijama u zemlji i okruženju, upoznale druge destinacije, reke i kanjone, nove drugare.
 
U međuvremenu, pojavile su se i na sajmovima sporta u Beogradu i Priboju, redovno učestvuju i na manifestaciji plivanje za Bogojavljenski krst na svom Limu, rado se odazivaju svim akcijama čišćenja obala Lima i uopšte zaštite životne sredine, a da imaju veliko srce, potvrdile su i učešćem u mnogim humanitarnim akcijama.
 
Pribojke prvakinje Evrope u raftingu

raftingklubkanjon.com

Mlade i lepe, skromne, a nemirnog duha. Dobri učenici i studenti. Prvakinjama Evrope iz Banja Luke čestitao je i predsednik Svetske rafting federacije Džozef Vilis Džons. Za postignuti uspeh nisu izostale nagrade i priznanja njihovog grada.
 
Prijem za šampionke Evrope priredio je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, a u izboru Sportskog saveza Priboj za minulu godinu nije bilo dileme, njihov RK „Eko - Lim“ proglašen je za najbolji sportski kolektiv.
 
Pribojke prvakinje Evrope u raftingu

raftingklubkanjon.com

Krajem novembra 2020. Priboj je ponovo bio uspešan domaćin Evropskog rafting kupa, na kome su i muškaci potvrdili svoju dominaciju. Inače, predsednik Rafting asocijacije Srbije je Pribojac Dejan Puzović, aktuelni predsednik i osnivač RK „Eko - Lim“ iz Priboja.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).