Прибојке првакиње Европе у рафтингу

Најбоље из Србије

19.02.2021. - 09:30

Прибојке првакиње Европе у рафтингу

Девојке Рафтинг клуба „Еко - Лим“ званично су европске шампионке до 23. године

Титулу су освојиле на Првенству Европе, које је у јулу 2019. године одржано у Бањалуци на реци Врбас, где је учестовало преко 250 такмичара и такмичарки из 11 земаља. Прибојке су убедљиво тријумфовале у дисциплинама спринт, спуст и паралелни слалом, а на циљу су им у леђа гледале и светске првакиње, посада Русије.
 
Прибојке првакиње Европе у рафтингу

raftingklubkanjon.com

Екипу чине младе девојке, средњошколке – Жељка Шалипур, Гордана Голубовић, сестре Јована и Јелена Спајић, Тања Рековић и Сандра Ђуровић.
 
"Веома напорно смо тренирале и труд се исплатио. Дале смо све од себе и пресрећне смо. Врбас је лепа, али веома захтевна река. Хвала Бањалуци, овде смо се осећале као код куће", изјавила је по освајању златне медаље Жељка Шалипур, капитен посаде репрезентације Србије.
 
Прибојке првакиње Европе у рафтингу

raftingklubkanjon.com

Девојке су иначе љубитељи спортова на води, природе уопште, планинарења, кањонинга и других екстремних дисциплина, које подижу адреналин.
 
А све је кренуло са организацијом јединствене манифестације на овим просторима - Међународног Лимског биатлона Прибој – Рудо, који већ више од једне деценије, у оквиру прекограничне сарадње, успешно организују Туристичке организације Прибоја и општине Рудо, из Републике Српске.
 
Прибојке првакиње Европе у рафтингу

raftingklubkanjon.com

Захваљујући рафтингу, прибојске девојке су учествовале и на бројним манифестацијама у земљи и окружењу, упознале друге дестинације, реке и кањоне, нове другаре.
 
У међувремену, појавиле су се и на сајмовима спорта у Београду и Прибоју, редовно учествују и на манифестацији пливање за Богојављенски крст на свом Лиму, радо се одазивају свим акцијама чишћења обала Лима и уопште заштите животне средине, а да имају велико срце, потврдиле су и учешћем у многим хуманитарним акцијама.
 
Прибојке првакиње Европе у рафтингу

raftingklubkanjon.com

Младе и лепе, скромне, а немирног духа. Добри ученици и студенти. Првакињама Европе из Бања Луке честитао је и председник Светске рафтинг федерације Џозеф Вилис Џонс. За постигнути успех нису изостале награде и признања њиховог града.
 
Пријем за шампионке Европе приредио је председник општине Прибој Лазар Рвовић, а у избору Спортског савеза Прибој за минулу годину није било дилеме, њихов РК „Еко - Лим“ проглашен је за најбољи спортски колектив.
 
Прибојке првакиње Европе у рафтингу

raftingklubkanjon.com

Крајем новембра 2020. Прибој је поново био успешан домаћин Европског рафтинг купа, на коме су и мушкаци потврдили своју доминацију. Иначе, председник Рафтинг асоцијације Србије је Прибојац Дејан Пузовић, актуелни председник и оснивач РК „Еко - Лим“ из Прибоја.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).