Priroda na dlanu

Najbolje iz Srbije

14.07.2021. - 09:32

Priroda na dlanu

U neposrednoj blizini Smedereva nalazi se selo Lipe. U njemu žive dve mlade, vredne i ambiciozne prijateljice koje je ljubav prema lepoti prirodnih bogatstava pokrenula da prave kozmetiku na prirodnoj bazi

Marija Spasenić i Nada Stanojević su kume i prijateljice već punih dvadeset godina, a toliko je i stara ideja o nastanku jedne male radionice koja će odisati šarmom, znanjem, kreativnošću i iznad svega ljubavlju.
 
Priroda na dlanu

Privatna arhiva

Nakon višegodišnjeg iskustva u proizvodnji, početkom 2019. godine, Matrine podižu svoja sidra i izlaze iz sigurne luke, kreću u avanturu kreiranja sopstvene linije proizvoda, pokretanjem male zanatske radionice. Zahvaljujući subvencijama grada za podršku samozapošljavanju, one su uspele da svoj san realizuju i danas u Smederevu i drugim, za sada manjim, gradovima Srbije nude svoju bogatu lepezu kozmetčkih proizvoda na biljnoj bazi.
 
Priroda na dlanu

Privatna arhiva

Svoju bazu biljaka pribavljaju sa prelepih polja Zlatibora, iz netaknute prirode i nezagađenog vazduha. Važno polje njihovog interesovanja su ručno rađeni sapuni. Kako ističe Nada, one zapravo uživaju u njihovom pravljenju, bojama i mirisima, a najvažnije od svega je koliko blagotvorno deluju na našu kožu.
 
Priroda na dlanu

Privatna arhiva

Međutim, sapuni na biljnoj bazi su samo njihov početak, njihovo putovanje se tu ne završava, već tek počinje. Njih dve su zapravo nepresušni okean ideja i inspiracije. Njihova ideja je da što veći broj ljudi uoči šta znači imati u rukama proizvod u koji su utkani kvalitet i stručnost.
 
One posebno ističu značaj prirode i održivog razvoja, ukazuju na bespotrebno trošenje prirodnih resursa, vode i električne energije i naglašavaju da prirodu treba čuvati i za buduće generacije.
 
Priroda na dlanu

Privatna arhiva

Njihova lepeza proizvoda na prirodnoj bazi je svakim danom sve bogatija i raskošnija. O tome koliko pridaju značaj očuvanju prirode, ekologiji i zaštiti životne sredine govori i podatak da su i ambalaže za njihove proizvode isključivo od recikliranog materijala. Matrina Cosmetics je bogata riznica znanja, kreativnosti i entuzijazma u kojoj nastaje čitav jedan čarobni svet ručno rađenih proizvoda za ličnu higjenu, higjenu doma, negu lica, tela i kose.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).