Природа на длану

Најбоље из Србије

14.07.2021. - 09:32

Природа на длану

У непосредној близини Смедерева налази се село Липе. У њему живе две младе, вредне и амбициозне пријатељице које је љубав према лепоти природних богатстава покренула да праве козметику на природној бази

Марија Спасенић и Нада Станојевић су куме и пријатељице већ пуних двадесет година, а толико је и стара идеја о настанку једне мале радионице која ће одисати шармом, знањем, креативношћу и изнад свега љубављу.
 
Природа на длану

Приватна архива

Након вишегодишњег искуства у производњи, почетком 2019. године, Matrine подижу своја сидра и излазе из сигурне луке, крећу у авантуру креирања сопствене линије производа, покретањем мале занатске радионице. Захваљујући субвенцијама града за подршку самозапошљавању, оне су успеле да свој сан реализују и данас у Смедереву и другим, за сада мањим, градовима Србије нуде своју богату лепезу козметчких производа на биљној бази.
 
Природа на длану

Приватна архива

Своју базу биљака прибављају са прелепих поља Златибора, из нетакнуте природе и незагађеног ваздуха. Важно поље њиховог интересовања су ручно рађени сапуни. Како истиче Нада, оне заправо уживају у њиховом прављењу, бојама и мирисима, а најважније од свега је колико благотворно делују на нашу кожу.
 
Природа на длану

Приватна архива

Међутим, сапуни на биљној бази су само њихов почетак, њихово путовање се ту не завршава, већ тек почиње. Њих две су заправо непресушни океан идеја и инспирације. Њихова идеја је да што већи број људи уочи шта значи имати у рукама производ у који су уткани квалитет и стручност.
 
Оне посебно истичу значај природе и одрживог развоја, указују на беспотребно трошење природних ресурса, воде и електричне енергије и наглашавају да природу треба чувати и за будуће генерације.
 
Природа на длану

Приватна архива

Њихова лепеза производа на природној бази је сваким даном све богатија и раскошнија. О томе колико придају значај очувању природе, екологији и заштити животне средине говори и податак да су и амбалаже за њихове производе искључиво од рециклираног материјала. Matrina Cosmetics је богата ризница знања, креативности и ентузијазма у којој настаје читав један чаробни свет ручно рађених производа за личну хигјену, хигјену дома, негу лица, тела и косе.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).