Riblji čips i Džimijev nokaut

Najbolje iz Srbije

23.07.2021. - 09:30

Riblji čips i Džimijev nokaut

Jedno od najinteresantnijih i najatraktivnijih lokacija u istočnom delu Srbije jeste mesto Vinci u opštini Golubac u čijoj se neposrednoj blizini u poslednjih tridesetak godina izgradilo preko 3.000 vikendica. Veliki broj vikendaša prijavio je svoje stalno mesto boravka u ovoj opštini. Borova šuma, ruža vetrova i Dunav poklanjaju mir koji je svakome potreban

 
Nebojša Jocić i Đorđe Petronijević su ugostitelji sa dugom tradicijom u ovom kraju. Na samoj obali Dunava nalazi se restoran ,,Bole'' koji Nebojša odgovorno vodi sa svojom porodicom.
 
Riblji čips i Džimijev nokaut

Privatna arhiva

,,Početkom devedesetih godina prošlog veka otvorili smo kafić. Kako su potrebe turista i vikendaša postajale sve veće, odlučili smo da otvorimo restoran. Nalazi se na lepom mestu, sa terase se pruža divan pogled na Dunav, a tu je i plaža.
 
Riblji čips i Džimijev nokaut

Privatna arhiva

Prvenstveno smo riblji restoran, ali u ponudi imamo razne vrste pica i roštilj. Specijalitet kuće je riblji čips koji se sprema od filetirane somovine. Smuđa pripremamo na specijalan način. Planiramo da dodamo nove specijalitete, a u narednom periodu ugradićemo panele kako bi došlo do uštede i poboljšanja energetske efikasnosti'', rekao nam je Nebojša o svom restoranu i smeštaju.
 
Riblji čips i Džimijev nokaut

Privatna arhiva

Nedaleko od ovog restorana, u komšiluku se nalazi restoran ,,Džimi'' koji drži porodica Petronijević, još od 1991. godine kada se preselila u Vince iz Smederevske Palanke. Đorđe Petronijević nam je ukratko predstavio sebe i svoj restoran:
,,Bokser sam u penziji, višestruki prvak Jugoslavije u velter kategoriji. Osvajač sam bronzane medalja na prvenstvu Evrope i učesnik Olimpijade 1988. godine u Seulu, kao prvak Balkana. U reprezentaciji sam bio 12 godina.
 
Riblji čips i Džimijev nokaut

Privatna arhiva

Sada sam posvećen ugostiteljstvu. Od hrane nudimo ribu, roštilj, kuvana jela, dezerte, a od skoro imamo i dečiji meni koji je jako interesantan. Specijalitet kuće je ,,Džimijev Nokaut'' - juneća šnicla u saftu sa hrskavim krompirom i prženim lukom, jelo vrlo popularno među našim gostima. U vođenju restorana učestvujemo porodično - supruga, dva sina, snaja i ja, a verujemo da će uskoro i unučići da nam se pridruže.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).