Рибљи чипс и Џимијев нокаут

Најбоље из Србије

23.07.2021. - 09:30

Рибљи чипс и Џимијев нокаут

Једно од најинтересантнијих и најатрактивнијих локација у источном делу Србије јесте место Винци у општини Голубац у чијој се непосредној близини у последњих тридесетак година изградило преко 3.000 викендица. Велики број викендаша пријавио је своје стално место боравка у овој општини. Борова шума, ружа ветрова и Дунав поклањају мир који је свакоме потребан

 
Небојша Јоцић и Ђорђе Петронијевић су угоститељи са дугом традицијом у овом крају. На самој обали Дунава налази се ресторан ,,Боле'' који Небојша одговорно води са својом породицом.
 
Рибљи чипс и Џимијев нокаут

Приватна архива

,,Почетком деведесетих година прошлог века отворили смо кафић. Како су потребе туриста и викендаша постајале све веће, одлучили смо да отворимо ресторан. Налази се на лепом месту, са терасе се пружа диван поглед на Дунав, а ту је и плажа.
 
Рибљи чипс и Џимијев нокаут

Приватна архива

Првенствено смо рибљи ресторан, али у понуди имамо разне врсте пица и роштиљ. Специјалитет куће је рибљи чипс који се спрема од филетиране сомовине. Смуђа припремамо на специјалан начин. Планирамо да додамо нове специјалитете, а у наредном периоду уградићемо панеле како би дошло до уштеде и побољшања енергетске ефикасности'', рекао нам је Небојша о свом ресторану и смештају.
 
Рибљи чипс и Џимијев нокаут

Приватна архива

Недалеко од овог ресторана, у комшилуку се налази ресторан ,,Џими'' који држи породица Петронијевић, још од 1991. године када се преселила у Винце из Смедеревске Паланке. Ђорђе Петронијевић нам је укратко представио себе и свој ресторан:
,,Боксер сам у пензији, вишеструки првак Југославије у велтер категорији. Освајач сам бронзане медаља на првенству Европе и учесник Олимпијаде 1988. године у Сеулу, као првак Балкана. У репрезентацији сам био 12 година.
 
Рибљи чипс и Џимијев нокаут

Приватна архива

Сада сам посвећен угоститељству. Од хране нудимо рибу, роштиљ, кувана јела, дезерте, а од скоро имамо и дечији мени који је јако интересантан. Специјалитет куће је ,,Џимијев Нокаут'' - јунећа шницла у сафту са хрскавим кромпиром и прженим луком, јело врло популарно међу нашим гостима. У вођењу ресторана учествујемо породично - супруга, два сина, снаја и ја, а верујемо да ће ускоро и унучићи да нам се придруже.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).