Skok zlata vredan

Najbolje iz Srbije

13.11.2020. - 09:32

Skok zlata vredan

Članica Atletskog kluba FAP u dresu reprezentacije Srbije postala najbolja juniorka Balkana u skoku udalj, dok je u troskoku zauzela treće mesto

Jana Dragutinović, mlada atletičarka iz Priboja, na Balkanijadi za starije juniore i juniorke koja je održana u Turskoj sredinom septembra ove godine, skokom udalj od 6,01 metar osvojila je zlatnu medalju, dok je troskok sa daljinom 12,52 metra doneo Jani bronzanu medalju.
 
Skok zlata vredan

Privatna arhiva

Iako je još mlađa juniorka, rođena 2003. godine, Jana Dragutinović se već svrstala u red najboljih skakačica Srbije, jer je među deset devojaka iz naše zemlje koje su u skoku udalj premašile daljinu od šest metara. U obe discipline ova mlada atletičarka premašila je i lične rekorde, u skoku udalj čak za 22 centimetra, a u troskoku za 13 centimetara.
 
Jani je ovo bilo drugo učešće na Balkanijadi. Postala je stalni član juniorske selekcije Srbije, a nedavno je nastupila i u seniorskoj reprezentaciji naše zemlje u Novom Pazaru, gde je u konkurenciji starijih i iskusnijih ateltičarki zauzela odlično treće mesto.
 
Skok zlata vredan

Privatna arhiva

Zbog pandemije koronavirusa ove godine izostalo je učešće na Evropskom prvenstvu u Italiji za koje je imala normu i gde se svakako, shodno dosadašnjim rezultatima, po rečima trenera Ljubiše Raovića, očekivao dobar plasman i medalja.
 
Naredne godine očekuje je Svetsko prvenstvo u juniorskoj konkurenciji za koje su norme blizu trenutnih rezultata ovog dragulja pribojske, ali i srpske kraljice sportova i to 6.15 metara u skoku udalj i 12,90 metara u troskoku.
 
Skok zlata vredan

Privatna arhiva

Naravno, osim što je odlična u sportu, ova mlada Pribojka odlična je učenica pribojske Gimnazije i zvanično je najbolja sportistkinja Priboja za 2019. godinu.
 
Jana Dragutinović je istinski predvodnik novog talasa bisera kraljice sportova u gradu na Limu. Ona je samo nastavila nisku uspeha pribojske atletike na srpskoj, nekada jugoslovenskoj, ali i evropskoj i svetskoj sceni, od Alije Miraščića i Vladana Anđušića, preko Zorane Bukvić i braće Cvijović, do Stjepana Bojanića i braće Miloša i Igora Raovića.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).