Скок злата вредан

Најбоље из Србије

13.11.2020. - 09:32

Скок злата вредан

Чланица Атлетског клуба ФАП у дресу репрезентације Србије постала најбоља јуниорка Балкана у скоку удаљ, док је у троскоку заузела треће место

Јана Драгутиновић, млада атлетичарка из Прибоја, на Балканијади за старије јуниоре и јуниорке која је одржана у Турској средином септембра ове године, скоком удаљ од 6,01 метар освојила је златну медаљу, док је троскок са даљином 12,52 метра донео Јани бронзану медаљу.
 
Скок злата вредан

Приватна архива

Иако је још млађа јуниорка, рођена 2003. године, Јана Драгутиновић се већ сврстала у ред најбољих скакачица Србије, јер је међу десет девојака из наше земље које су у скоку удаљ премашиле даљину од шест метара. У обе дисциплине ова млада атлетичарка премашила је и личне рекорде, у скоку удаљ чак за 22 центиметра, а у троскоку за 13 центиметара.
 
Јани је ово било друго учешће на Балканијади. Постала је стални члан јуниорске селекције Србије, а недавно је наступила и у сениорској репрезентацији наше земље у Новом Пазару, где је у конкуренцији старијих и искуснијих ателтичарки заузела одлично треће место.
 
Скок злата вредан

Приватна архива

Због пандемије коронавируса ове године изостало је учешће на Европском првенству у Италији за које је имала норму и где се свакако, сходно досадашњим резултатима, по речима тренера Љубише Раовића, очекивао добар пласман и медаља.
 
Наредне године очекује је Светско првенство у јуниорској конкуренцији за које су норме близу тренутних резултата овог драгуља прибојске, али и српске краљице спортова и то 6.15 метара у скоку удаљ и 12,90 метара у троскоку.
 
Скок злата вредан

Приватна архива

Наравно, осим што је одлична у спорту, ова млада Прибојка одлична је ученица прибојске Гимназије и званично је најбоља спортисткиња Прибоја за 2019. годину.
 
Јана Драгутиновић је истински предводник новог таласа бисера краљице спортова у граду на Лиму. Она је само наставила ниску успеха прибојске атлетике на српској, некада југословенској, али и европској и светској сцени, од Алије Мирашчића и Владана Анђушића, преко Зоране Буквић и браће Цвијовић, до Стјепана Бојанића и браће Милоша и Игора Раовића.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).