Sofija Rodić zablistala na ledu

Najbolje iz Srbije

25.05.2022. - 09:30

Sofija Rodić zablistala na ledu

Prethodni period bio je više nego uspešan za Sofiju Rodić, brzu klizačicu iz Niša. Ona je u svoj grad donela pet medalja - dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu. Medalje je osvajala na takmičenjima održanim u Budimpešti i Beogradu

Prvo takmičenje održano je u Budimpešti 18, 19. i 20. februara – „Isu Junior Challenge - Budapest Open 2022“ - koje po tradiciji okuplja najbolje mlade brze klizačice iz Evrope.
 
Sofija Rodić zablistala na ledu

Privatna arhiva

Ove godine na tom takmičenju bilo je takmičara iz Mađarske, Češke, Srbije, Slovenije, Austrije, Slovačke, Švedske i Rumunije, tako da je konkurencija bila veoma jaka.
 
Sofija Rodić zablistala na ledu

Privatna arhiva

Mlada niška klizačica je na ovom takmičenju osvojila zlato na 500 metara, srebro na 777 metara i bronzu na 1000 metara. U ukupnom plasmanu, Sofija se na pobedničko postolje popela kao druga, sa zasluženom srebrnom medaljom.
 
Sofija Rodić zablistala na ledu

Privatna arhiva

Na ovom takmičenju Sofija je popravila rekord na 777 metara za dve sekunde, vreme koje je ostvarila iznosi 1:18,274.
 
Nakon toga, došlo je i takmičenje u Beogradu - „Alpe Adria Trophy 2 - Serbia Open, Belgrade“, na kojem je Sofija u ukupnom plasmanu osvojila prvo mesto. Drugo kolo Alpe Adria Trophy je okupilo takmičare iz Austrije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne, Rumunije i Mađarske. Sledeće kolo je u Sisku, a završnica ovog takmičenja održaće se u Celju.
 
Sofija Rodić zablistala na ledu

Privatna arhiva

Sofija je u svojoj kategoriji trenutno vodeća na Alpe Adria Trophy. Što je veoma važno, osim dobrih rezultata na ledu, Sofija ima i veliku podršku porodice.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).