Софија Родић заблистала на леду

Најбоље из Србије

25.05.2022. - 09:30

Софија Родић заблистала на леду

Претходни период био је више него успешан за Софију Родић, брзу клизачицу из Ниша. Она је у свој град донела пет медаља - две златне, две сребрне и једну бронзану. Медаље је освајала на такмичењима одржаним у Будимпешти и Београду

Прво такмичење одржано је у Будимпешти 18, 19. и 20. фебруара – „Isu Junior Challenge - Budapest Open 2022“ - које по традицији окупља најбоље младе брзе клизачице из Европе.
 
Софија Родић заблистала на леду

Приватна архива

Ове године на том такмичењу било је такмичара из Мађарске, Чешке, Србије, Словеније, Аустрије, Словачке, Шведске и Румуније, тако да је конкуренција била веома јака.
 
Софија Родић заблистала на леду

Приватна архива

Млада нишка клизачица је на овом такмичењу освојила злато на 500 метара, сребро на 777 метара и бронзу на 1000 метара. У укупном пласману, Софија се на победничко постоље попела као друга, са заслуженом сребрном медаљом.
 
Софија Родић заблистала на леду

Приватна архива

На овом такмичењу Софија је поправила рекорд на 777 метара за две секунде, време које је остварила износи 1:18,274.
 
Након тога, дошло је и такмичење у Београду - „Alpe Adria Trophy 2 - Serbia Open, Belgrade“, на којем је Софија у укупном пласману освојила прво место. Друго коло Alpe Adria Trophy је окупило такмичаре из Аустрије, Хрватске, Србије, Словеније, Босне, Румуније и Мађарске. Следеће коло је у Сиску, а завршница овог такмичења одржаће се у Цељу.
 
Софија Родић заблистала на леду

Приватна архива

Софија је у својој категорији тренутно водећа на Alpe Adria Trophy. Што је веома важно, осим добрих резултата на леду, Софија има и велику подршку породице.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).