Sportska tradicija Bečeja

Najbolje iz Srbije

13.01.2022. - 09:30

Sportska tradicija Bečeja

Gradić na Tisi može se podičiti uspešnim plivačima, vaterpolistima, kik-bokserima, fudbalerima i futsalerima

Bečej je godinama unazad prepoznat po uspešnim sportistima i sportskim klubovima, a tu tradiciju nastavlja i dan danas. U proteklom periodu, bečejski omladinci su briljirali u nekoliko sportova. Od mnogobrojnih sportskih klubova, istakli su se plivači, vaterpolisti, kik-bokseri, fudbaleri i futsaleri.
 
Četiri medalje osvojili su učenici bečejskih škola na Republičkom takmičenju u plivanju, dok je još četvoro učenika imalo odličan plasman.
 
Sportska tradicija Bečeja

Privatna arhiva

Na prvom državnom takmičenju u ovoj godini, u jednoj od najtvrđih disciplina kik-boksa, disciplini K-1 na Prvenstvu Srbije u Obrenovcu za uzrasne kategorije: kadeti, juniori i seniori, A i B klase, gde je učešće uzelo preko 70 klubova, odnosno 210 učesnika, bečejski borci, članovi Kik-boks kluba Bečej ostvarili su i više nego odlične rezultate i izborili čak četiri medalje, dve zlatne i dve srebrne.
 
Sonja Vukšić, među kadetkinjama bez premca, izašla je kao pobednik u svojoj kategoriji i okitila se zlatom. Takođe, najsjajnijim odličjem okitio se i Aron Karolj među juniorima, koji je do zlata došao nokautom u poslednjoj borbi, dok su srebrna odličja osvojili Đorđe Vujaković i Arnold Tot.
 
Osim uspeha u boksu, i drugi sportisti su ređali pobede. Klub malog fudbala Bečej 2003 ponovo se plasirao u elitnu Prvu futsal ligu Srbije. U 21. kolu momci sa Tise savladali su ekipu Foruma iz Vršca sa ubedljivih 13:3 i tako, kolo pre kraja sezone, obezbedili sebi vizu za najviši rang takmičenja. Nakon utakmice, upriličena je dodela medalja futsalerima Bečeja, kao i pehara koji je komesar prve i druge futsal lige, Radenko Bošković, uručio kapitenu Stefanu Koraću.
 
Sportska tradicija Bečeja

Privatna arhiva

Nakon ovog meča preostaje još jedna utakmica, ali Bečej svakako odlazi u viši rang sa 17 pobeda, tri poraza i jednim remijem.
 
Vadaski, Novaković, Korać, Bodonji, Golub, Arđeljan, Živkućin, Mačiženski, Ćulum, Božičić, Marinković, Kobiljski, Pokrajac i Arvaji prezimena su igrača koji su izneli sav teret drugoligaškog karavana na svojim leđima i koji su pored trenera Šoša i stručnog štaba najzaslužniji za ovaj uspeh.
 
Sportska tradicija Bečeja

Privatna arhiva

Takođe treba spomenuti i podršku svih sponzora i lokale samouprave koja je verovala u ovaj tim i njihov uspeh.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).