Спортска традиција Бечеја

Најбоље из Србије

13.01.2022. - 09:30

Спортска традиција Бечеја

Градић на Тиси може се подичити успешним пливачима, ватерполистима, кик-боксерима, фудбалерима и футсалерима

Бечеј је годинама уназад препознат по успешним спортистима и спортским клубовима, а ту традицију наставља и дан данас. У протеклoм периоду, бечејски омладинци су бриљирали у неколико спортова. Од многобројних спортских клубова, истакли су се пливачи, ватерполисти, кик-боксери, фудбалери и футсалери.
 
Четири медаље освојили су ученици бечејских школа на Републичком такмичењу у пливању, док је још четворо ученика имало одличан пласман.
 
Спортска традиција Бечеја

Приватна архива

На првом државном такмичењу у овој години, у једној од најтврђих дисциплина кик-бокса, дисциплини К-1 на Првенству Србије у Обреновцу за узрасне категорије: кадети, јуниори и сениори, А и Б класе, где је учешће узело преко 70 клубова, односно 210 учесника, бечејски бoрци, чланови Кик-бокс клуба Бечеј остварили су и више него одличне резултате и изборили чак четири медаље, две златне и две сребрне.
 
Соња Вукшић, међу кадеткињама без премца, изашла је као победник у својој категорији и окитила се златом. Такође, најсјајнијим одличјем окитио се и Арон Карољ међу јуниорима, који је до злата дошао нокаутом у последњој борби, док су сребрна одличја освојили Ђорђе Вујаковић и Арнолд Тот.
 
Осим успеха у боксу, и други спортисти су ређали победе. Клуб малог фудбала Бечеј 2003 поново се пласирао у елитну Прву футсал лигу Србије. У 21. колу момци са Тисе савладали су екипу Форума из Вршца са убедљивих 13:3 и тако, коло пре краја сезоне, обезбедили себи визу за највиши ранг такмичења. Након утакмице, уприличена је додела медаља футсалерима Бечеја, као и пехара који је комесар прве и друге футсал лиге, Раденко Бошковић, уручио капитену Стефану Кораћу.
 
Спортска традиција Бечеја

Приватна архива

Након овог меча преостаје још једна утакмица, али Бечеј свакако одлази у виши ранг са 17 победа, три пораза и једним ремијем.
 
Вадаски, Новаковић, Кораћ, Бодоњи, Голуб, Арђељан, Живкућин, Мачиженски, Ћулум, Божичић, Маринковић, Кобиљски, Покрајац и Арваји презимена су играча који су изнели сав терет друголигашког каравана на својим леђима и који су поред тренера Шоша и стручног штаба најзаслужнији за овај успех.
 
Спортска традиција Бечеја

Приватна архива

Такође треба споменути и подршку свих спонзора и локале самоуправе која је веровала у овај тим и њихов успех.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).