Talenat za glumu od malih nogu

Najbolje iz Srbije

12.04.2023. - 09:32

Talenat za glumu od malih nogu

Grad na Despotovici, Gornji Milanovac, smešten ispod planina Vujan i Rudnik, kroz svoju istoriju iznedrio je veliki broj poznatih ličnosti. Ovde se rađaju, stasavaju i odlaze putevima slave poznati iz sveta muzike, pozorišta, filma i glume, a svoje prve glumačke korake upravo prelazi jedanaestogodišnji Petar Jovanović

Petar je odličan učenik petog razreda OŠ „Kralj Aleksandar I“ i u njegovoj porodici nije bilo glumaca koji bi mu poslužili kao uzor. Voleo je da imitira likove iz stripova.
 
„Kao mali sam se često oblačio u kostime superheroja, Betmena, Spajdermena, to su bili likovi o kojima mi je mama čitala iz stripova. Nisam gledao televiziju do svoje pete godine i često sam se pretvarao da sam jedan od tih likova iz stripova. Oblačio sam se u njihove kostime, oponašao njihove pokrete i uživao u tome. Tada nisam sebe video kao glumca, jednostavno to je bila moja igra sa drugarima koju sam voleo“ kaže Petar Jovanović, mladi glumac.
 
Talenat za glumu od malih nogu

Privatna arhiva

Sve je počelo od igre, da bi mladi Jovanović već sa četiri godine snimio prvu reklamu za nudle i špagete, zatim za velike trgovačke lance, ubrzo je došlo i snimanje za spot „Preko sveta” popularnog pevača Raste. Sada imamo prilike da našeg mladog glumca gledamo i na TV ekranima u seriji „Popadija”, u ulozi dečaka Borisava.
 
„Boća je dečak koji živi na selu, ali se ne uklapa u takav način života. Voli gradski život, voli telefone, kao i električni trotinet za koji je pitao tatu da mu ga kupi, ali mu ga je kupila nova popadija. Nova popadija je moderna i ne voli život na selu, tako da su se njih dvoje pronašli u tome i mnogo lepo se slažu“, kaže Petar.
 
Talenat za glumu od malih nogu

Privatna arhiva

Radnja serije Popadija odigrava se u jednom selu u okolini Kruševca, akcenat je veoma specifičan, međutim, Petar se odlično snašao. Epizode gleda sa svojim drugarima i voli da čuje njihovo mišljenje o tome kako je izneo ulogu. Što se samog snimanja tiče, Petar nema tremu, lako prilazi ulozi i voli da glumi – ali sa druge strane, tu su i školske obaveze:
„Kod učiteljice je bilo lakše, ali sada u petom razredu, više je obaveza, više učim, tako da sam morao da odbijem dosta reklama za koje su me pitali. Nemam mnogo vremena jer moram da učim za kontrolni, za pismene zadatke“, kaže naš sagovornik.
 
Petar nema svog idola među glumcima, samopouzdanje mu ne nedostaje, što je dobar znak na putu svakog uspeha. Na pitanje da li će se i kada odraste baviti glumom, kratko i uz osmeh odgovara: „Verovatno”.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).