Таленат за глуму од малих ногу

Најбоље из Србије

12.04.2023. - 09:32

Таленат за глуму од малих ногу

Град на Деспотовици, Горњи Милановац, смештен испод планина Вујан и Рудник, кроз своју историју изнедрио је велики број познатих личности. Овде се рађају, стасавају и одлазе путевима славе познати из света музике, позоришта, филма и глуме, а своје прве глумачке кораке управо прелази једанаестогодишњи Петар Јовановић

Петар је одличан ученик петог разреда ОШ „Краљ Александар I“ и у његовој породици није било глумаца који би му послужили као узор. Волео је да имитира ликове из стрипова.
 
„Као мали сам се често облачио у костиме суперхероја, Бетмена, Спајдермена, то су били ликови о којима ми је мама читала из стрипова. Нисам гледао телевизију до своје пете године и често сам се претварао да сам један од тих ликова из стрипова. Облачио сам се у њихове костиме, опонашао њихове покрете и уживао у томе. Тада нисам себе видео као глумца, једноставно то је била моја игра са другарима коју сам волео“ каже Петар Јовановић, млади глумац.
 
Таленат за глуму од малих ногу

Приватна архива

Све је почело од игре, да би млади Јовановић већ са четири године снимио прву рекламу за нудле и шпагете, затим за велике трговачке ланце, убрзо је дошло и снимање за спот „Преко света” популарног певача Расте. Сада имамо прилике да нашег младог глумца гледамо и на ТВ екранима у серији „Попадија”, у улози дечака Борисава.
 
„Боћа је дечак који живи на селу, али се не уклапа у такав начин живота. Воли градски живот, воли телефоне, као и електрични тротинет за који је питао тату да му га купи, али му га је купила нова попадија. Нова попадија је модерна и не воли живот на селу, тако да су се њих двоје пронашли у томе и много лепо се слажу“, каже Петар.
 
Таленат за глуму од малих ногу

Приватна архива

Радња серије Попадија одиграва се у једном селу у околини Крушевца, акценат је веома специфичан, међутим, Петар се одлично снашао. Епизоде гледа са својим другарима и воли да чује њихово мишљење о томе како је изнео улогу. Што се самог снимања тиче, Петар нема трему, лако прилази улози и воли да глуми – али са друге стране, ту су и школске обавезе:
„Код учитељице је било лакше, али сада у петом разреду, више је обавеза, више учим, тако да сам морао да одбијем доста реклама за које су ме питали. Немам много времена јер морам да учим за контролни, за писмене задатке“, каже наш саговорник.
 
Петар нема свог идола међу глумцима, самопоуздање му не недостаје, што је добар знак на путу сваког успеха. На питање да ли ће се и када одрасте бавити глумом, кратко и уз осмех одговара: „Вероватно”.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).