Timski duh i verovanje u ideju ključ su uspeha

Najbolje iz Srbije

18.05.2022. - 09:30

Timski duh i verovanje u ideju ključ su uspeha

Petočlani tim gimazijalaca iz Gornjeg Milanovca osvojio je prvo mesto na takmičenju „Poslovni izazov“, u velikoj konkurenciji od sedamnest timova iz zapadne Srbije

„Ovogodišnja pobeda nam je izuzetno značajna, jer su učenici potpuno odgovorili na temu koja je bila vrlo zahtevna i tiče se rodne rodne ravnopravnosti žena. Pored ideje, za ovaj projekat je potrebno opšte gimnazijsko znanje i obrazovanje, kao i poznavanje oblasti za koju se proizvod pravi. Naši gimnazijalci predstavili su na najbolji način svoju školu, uspešnom prezentacijom i argumentima kojima su uspeli da ubede žiri da su najbolji. To je ono obrazovanje koje gimnazija nudi, a što se kroz takmičenje i pokazuje. Takođe, timski duh i verovanje u ideju vode do uspeha“, rekla je Snežana Mijailović, profesorka informatike.
 
Timski duh i verovanje u ideju ključ su uspeha

Privatna arhiva

Onlajn prezentacija zahteva i poznavanje informacionih tehnologija i računarskih, programa, a timski rad pomogao je petočlanom timu da se „sve kockice slože“.
 
Na zadatu temu „Rodna ravnopravnost žena, praktični proizvod koji će osnažiti žene i devojčice i povećati rodnu ravnopravnost, u skladu sa principima održivog razvoja“, gimnazijalci su uspešno odgovorili.
 
„Osvojili smo prvo mesto sa idejom da proizvedemo OBD čitač na ekranu koji se ugrađuje u putna vozila i kojim se lako detektuju kvarovi na automobilu. Nakon kreativne blokade, ideja je došla spontano, jer je naša drugarica Natalija imala problem sa automobilom i skupo je platila popravku kod majstora. Shvatili smo da, ukoliko bi se alati koje majstori koriste prebacili u naš program, čitač bi mogao da prepoozna kvar i uspostavi opštu dijagnostiku. Na taj način bi se izbegle prevare i plaćanja previsoke cene majstorima“, rekao je Dušan Antović, učenik treće godine Gimnazije „Takovski ustanak“.
 
Timski duh i verovanje u ideju ključ su uspeha

Privatna arhiva

Najbolje ideje dolaze spontano, iz iskustva i životnih okolnosti, kažu uspešni takmičari. Ipak, sama ideja bez uigranog tima nije dovoljna.
 
„Konkurencija je bila jaka i sve ideje su, po našem mišljenju, bile dobre. U jednom trenutku, kada je bilo proglešenje pobednika, već smo odustali i kada su objavili da je tim broj 2 osvojio prvu nagradu, bili smo oduševljeni. Ideja, znanje iz svih oblasti, plan, marketing i finansije, sve to zajedno čini dobar projekat“, kaže Natalija Nikolić , učenica četvrtog razreda milanovačke Gimnazije.
 
Timski duh i verovanje u ideju ključ su uspeha

Privatna arhiva

Članovi uspešnog tima najavljuju i otvaranje „Kompanije“ za svoje izume i projekte koje će kasnije moći da testiraju na tržištu.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).